Na košarkarski tekmi v Ljutomeru vlada premagala predstavnike Pomurja

Predstavniki vlade so premagali predstavnike Pomurja s 44:34

Prlekija-on.net, torek, 15. september 2015 ob 22:153
Košarkarska tekma med predstavniki vlade in predstavniki Pomurja

Košarkarska tekma med predstavniki vlade in predstavniki Pomurja

Vlada Republike Slovenije je v torek, 15. in v sredo, 16. septembra, na obisku v Pomurski regiji. V okviru regijskega obiska so v torek predsednik vlade ter ministrice in ministri med drugim opravili delovni posvet, se sestali z lokalnimi predstavniki, obiskali več gospodarskih družb in nevladnih organizacij.

V okviru obiska je bila organizirana tudi košarkarska tekma med predstavniki vlade in predstavniki Pomurja, ki je bila odigrana v Športno-izobraževalnem centru (ŠIC) v Ljutomeru. Pred tekmo sta predsednika vlade sprejela direktor Javnega zavoda za šport, izobraževanje odraslih in mladino Ljutomer ter sekretar Športne zveze Ljutomer, Branko Žnidarič ter poslanec DZ RS, mag. Aleksander Kavčič.

Politiki, med njimi je bil tudi predsednik vlade dr. Miro Cerar, kot kapetan vladne ekipe, so premagali predstavnike Pomurja z 44 proti 34. Za ekipo vlade je zaigral tudi nekdanji odličen košarkar Peter Vilfan, tekmo pa sta sodila košarkarski legendi Aljoša Žorga in Radovan Lorbek. Cerar, ki je že v uvodnih minutah staknil lažjo poškodbo, se ni vpisal med strelce, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek pa je dosegel štiri točke. Za nemoten potek tekme so poskrbeli člani Košarkarskega kluba Ljutomer.

Po tekmi se je predsednik vlade skupaj z županjo Občine Ljutomer, mag. Olgo Karba, srečal še s predstavniki pomurskih nevladnih organizacij, spodaj pa si lahko ogledate utrinke iz košarkarske tekme.


Več v Šport