Uradno odprli obnovljeno športno dvorano, dovozno cesto in kolesarnico pri OŠ Ivana Cankarja Ljutomer

Po prireditvi so se vsi skupaj s kolesi zapeljali po novi dovozni poti do začetka kolesarske steze Ljutomer - Radomerje

Prlekija-on.net, ponedeljek, 21. september 2015 ob 20:02
Proslava na OŠ Ivana Cankarja

Proslava na OŠ Ivana Cankarja

V okviru Evropskega tedna mobilnosti, so v ponedeljek, 21. septembra uradno odprli obnovljeno športno dvorano, dovozno cesto in kolesarnico pri Osnovni šoli Ivana Cankarja Ljutomer.

Projekt obnove športne dvorane pri OŠ Ivan Cankar Ljutomer je Občina Ljutomer prijavila na javni razpis Fundacije za šport, projekt pa je bil sofinanciran v višini dobrih 30 tisoč evrov. Kot najugodnejši ponudnik je bilo izbrano Komunalno-stanovanjsko podjetje Ljutomer d.o.o., pogodbena vrednost del pa je znašala slabih 73 tisoč evrov. Dela so se izvajala v času poletnih počitnic, končana pa so bila 28. avgusta.

V okviru projekta je bila izvedena obnova parketa v dvorani, zarisovanje črt, oplesk obstoječe lesene obloge stropa, sanacija vodovodnih instalacij v sanitarijah, sanacija poda na hodniku, nabava opreme za sanitarije in montaža novih plezalnih lestev.

Rekonstrukcija Cankarjeve ceste se je izvedla v skupni dolžini 252 m in širini 5 m, zgrajen je bil nov pločnik širine 1,50 m. Investicija je zajemala tudi izgradnjo novega krožišča, ki omogoča lažji dovoz otrok v šolo in 10 novih parkirnih mest v neposredni bližini krožišča in javne razsvetljave. Prav tako se je na območju posega zamenjala dotrajana kanalizacija.

Dela so izvajala podjetja GMW iz Turjancev, Nograd Lotmerk in Elcom - Mladen Budna iz Veščice. Skupna vrednost vseh del je znašala dobrih 171 tisoč evrov.

Nadzor nad investicijo je v obeh projektih izvajal Gradal, Bojan Sekereš s.p. iz Lendave.

Na proslavi ob uradni predaji, so v kulturnem programu nastopili osnovnošolci ter plesalke Plesne šole Urška Pomurje, zbrane pa so nagovorili ravnateljica OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, Darja Kosič Auer, predsednik Krajevne skupnosti Ljutomer, Cveto Melin in županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba. Po prireditvi so se vsi skupaj s kolesi zapeljali po novi dovozni poti do začetka kolesarske steze Ljutomer - Radomerje, kjer je prav tako potekalo uradno odprtje steze.


Več v Gospodarstvo