Kolesarska steza Ljutomer - Radomerje uradno odprta

Na začetku kolesarske steze so slavnostno prerezali trak, na koncu steze pa odkrili prometno označbo

Prlekija-on.net, torek, 22. september 2015 ob 10:401
Odprtje kolesarske steze Ljutomer - Radomerje

Odprtje kolesarske steze Ljutomer - Radomerje

Po uradnem odprtju obnovljene športne dvorane, dovozne ceste in kolesarnice pri Osnovni šoli Ivana Cankarja Ljutomer, so se številni udeleženci s kolesi zapeljali še do začetka kolesarske steze Ljutomer - Radomerje, kjer je potekala uradna otvoritev te pridobitve v ljutomerski občini.

Otvoritev je potekala v okviru Evropskega tedna mobilnosti, kjer so na začetku kolesarske steze pri podvozu, županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, predsednik Krajevne skupnosti Ljutomer, Cveto Melin, direktorica Komunalnega podjetja Ormož, Pavla Majcen ter osnovnošolka iz Radomerja, slavnostno prerezali trak. Stezo je nato še blagoslovil msgr. Izidor Veleberi.

Vsi skupaj so se nato s kolesi zapeljali po stezi do Radomerja, kjer so odkrili še prometno označbo za novo izgrajeno stezo. Pri gostišču Stari hrast sta zbrane nagovorila predsednik Krajevne skupnosti Železne Dveri, Marjan Munda in županja, nakar je sledila še pogostitev.

Kolesarska steza se je izgradila v skupni dolžini 1.700 metrov, vrednost gradbenih del pa je znašala dobrih 300 tisoč evrov. Dela je izvajalo Komunalno podjetje Ormož.


Več v Gospodarstvo