Madžari so bili pretrd oreh, Slovenija zna igrati bolje

Na prvi tekmi miniEURO 2015 je s 3:0 slavila Madžarska

Prlekija-on.net, sreda, 23. september 2015 ob 08:17
Na torkovi prvi tekmi za Slovenijo na evropskem prvenstvu miniEURO 2015 je s 3:0 slavila Madžarska, ki je bila za slovenske reprezentante pretrd oreh. Že v 4. minuti je Slovenija dobila nesrečen zadetek po tem, ko je eden izmed madžarskih igralcev igral z roko, sodnik pa prekrška ni videl in ni ustavil igre.

Trener Brane Kerčmar je dejal, da so njegovi varovanci tekmo začeli v krču: »Igrali smo, kot da smo prvič na prvenstvu. Po prvem nesrečno prejetem zadetku je igralcem nekoliko padla motivacija in so potrebovali kar nekaj časa, da so se pobrali«. O nasprotnikih Madžarih je povedal, da so ga zelo presenetili: »Madžari so včeraj pokazali maksimalno, presenetili so vse, tudi mene«. Trener Brane Kerčmar dodaja, da ni še nič izgubljenega in spominja, da je Slovenija tudi na lanskem evropskem prvenstvu izgubila prvo tekmo pa je potem igrala v finalu. »Upam, da bodo danes fantje proti Italiji igrali bolje, da bo tekma drugačna in tudi rezultat boljši,« še dodaja.

Kapetan Peter Pust ve, da zmore Slovenija pokazati več: »Znamo pokazati več in bomo pokazali več. Igramo za Slovenijo, fantje se bomo usedli skupaj, se pogovorili in naslednje tekme odigrali kar se da boljše«.

Vratar Nejc Komidar, ki je s kar nekaj ubranjenimi streli zaslužen, da razlika ni bila še večja, prav tako verjame v sposobnost reprezentance: »Prva tekma je bila težka, sedaj se moramo zbrati za druge tekme. Vem, da smo sposobni pokazati več, na treningih smo igrali dobro«.

V sredo Slovenijo ob 17. uri čaka druga tekma v skupini, pomerili se bodo z reprezentanco Italije. Prenos bo v živo na 3. programu Šport Kluba in pa tudi na spletni strani www.slomalinogomet.si.

Spodaj sta video izjavi kapetana Petra Pusta in vratarja Nejca Komidarja po tekmi.


Več v Šport