Preventivna prireditev Skozi oči voznikov

Preventivna prireditev Skozi oči voznikov

Dejan Razlag, petek, 5. junij 2009 ob 13:54

Osnovna šola Ivana Cankarja Ljutomer in Policijska postaja Ljutomer sta v petek, 5. junija na Glavnem trgu v Ljutomeru pripravila preventivno prireditev - Skozi oči voznikov. Na prireditvi so otroke seznanili z varnostjo v prometu in prikazali simulacijo prometne nesreče, pomerili so se v kolesarskem ter Jumicar poligonu, nastopil pa je tudi mladinski pihalni orkester Glasbene šole Ljutomer. Učencem šol in vrtcev, ki so se prireditve udeležili, so podelili nagrade, ki jim jih je izročil podžupan občine Ljutomer Franc Slokan, izžrebali pa so tudi glavno nagrado, polet z balonom.

Policisti so izvedli zanimiv kviz, na katerem so osnovnošolske ekipe preizkušale znanje cestnoprometnih predpisov, na katerem so učenci pokazali odlično poznavanje le-teh, na koncu pa je slavila ekipa osnovne šole Janka Ribiča iz Cezanjevcev.
Priznanja so dobili tudi Marjeta Kuhar, strokovna delavka OŠ Ivan Cankar Ljutomer, komandir policijske postaje Ljutomer Boštjan Vučko ter ravnatelj glasbene šole Ljutomer Stanislav Lašič, ki so omogočili izvedbo prireditve.


Več v Najmlajši