Na Prleški brotvi opravili svečano trgatev mestnega trsa

V atriju Mestne hiše v Ljutomeru je potekala Prleška brotva, kjer so obrali mestni trs, potomca najstarejše trte na svetu

Prlekija-on.net, sobota, 10. oktober 2015 ob 00:37
Prleška brotva

Prleška brotva

Martina - klub vinskih kraljic Ljutomer in Društvo vinogradnikov in ljubiteljev vina Ljutomer, so v petek, 9. oktobra, pripravili Prleško brotvo, kjer so opravili svečano trgatev mestnega trsa, potomca najstarejše trte na svetu, ki raste v atriju Mestne hiše.

Zbrane sta nagovorili aktualna Vinska kraljica Slovenije, Sandra Vučko in Vinska kraljico Društva vinogradnikov Mala Nedelja Martina VIII, Danijela Rožman, skrbnik trte Mihael Kuhar pa je opravil trgatev na mestni trti, kjer je bilo obrano 44 grozdov sorte modra kavčina.

Strokovno oceno o letošnji letini sta podala Miran Torič, predsednik Društva vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer ter prvi mestni viničar Franc Žličar, ki je za trto skrbel pred leti. Letina je ena boljših zadnjih let.

V kulturnem programu so nastopili moška vokalna skupina Pšenični klas TKD Babinci in mlajša folklorna skupina KD Cven. Ob koncu je sledila še degustacija, kjer so obiskovalci lahko pokušali vina ljutomerskih vinogradnikov.


Več v Družabno