Po ulicah Središča ob Dravi se je odvijala mednarodna moto dirka Slovenia Classic TT

Letos je bila dirka že tretjič zapored in prvič pod okriljem AMZS ter prvič uradna dirka z meritvami časov na tekmovalni progi

Prlekija-on.net, nedelja, 11. oktober 2015 ob 20:11
Slovenia Classic TT Središče ob Dravi

Slovenia Classic TT Središče ob Dravi

Ta konec tedna je Sekcija Avto moto šport pri Društvu starih vozil Središče ob Dravi, v Središču ob Dravi organizirala izvedbo uradne mednarodne moto dirke Slovenia Classic TT Središče ob Dravi.

Gre za prvo in edino tovrstno licencirano dirko v Sloveniji s starodobnimi dirkalnimi motocikli. Potekala je po ulicah Središča ob Dravi, udeležba pa je bila mednarodna. Letos je bila dirka že tretjič zapored in prvič pod okriljem AMZS ter prvič uradna dirka z meritvami časov na tekmovalni progi. Proga je merila 1250 metrov in je potekala deloma po državni cesti, kjer se lahko dosegajo hitrosti tudi preko 200 km/h ter po ulicah Središča ob Dravi. Dež je sicer onemogočil, da bi vozniki vozili s polno paro.

Prireditev je trajala dva dni, v soboto so se dirkači predstavili na treningih, v nedeljo pa na sami dirki, ki je bila sestavljena iz več voženj. Med vozniki so bili tudi nekdanji in aktualni evropski prvaki in udeleženci evropskega prvenstva, dirkali pa so v kategorijah z motocikli do 175 ccm, do 250 ccm, do 500 ccm in do 750 ccm izdelani do leta 1972, z motocikli do 500 ccm in 1000 ccm izdelani do leta 1980 ter prikoličarji do 1000 ccm izdelani do leta 1978.

Spodaj si lahko ogledate foto in video utrinke iz nedeljske dirke.


Več v Šport