Gasilci ob povečanem deževju posredovali na Ormoškem

V torek je v naših krajih bilo nekaj posredovanj gasilcev zaradi deževja

Prlekija-on.net, torek, 13. oktober 2015 ob 20:56
Gasilci

Gasilci

V torek zjutraj so padavine zajele večji del Slovenije, zvečer in ponoči pa se bodo še okrepile. Vremenoslovci ob večdnevnem deževju napovedujejo tudi poplave. Največ padavin bo na zahodu in jugu, kjer naj bi do petka zjutraj skupna količina padavin znašala preko 150 litrov, drugje bo padlo med 50 in 100, morda do 150 litrov padavin na kvadratni meter.

V torek je v naših krajih bilo nekaj posredovanj zaradi deževja. Ob 15.23 sta se pod mostom Sejanskega potoka v Trgovišču, zagozdila drevo in panj, ki so ju odstranili gasilci PGD Trgovišče. Ob 17.52 pa so v Hermancih, gasilci PGD Miklavž pri Ormožu očistili odtočno cev za meteorne vode ob stanovanjski hiši in preprečili poplavljanje objekta.

V sredo bodo padavine sicer močnejše na zahodu, jugu in v osrednjem delu države, v četrtek pa tudi na vzhodu, v petek pa bo postopoma prenehalo deževati. Za sredo je za naše kraje izdan rumeni, za preostali del Slovenije pa oranžni, v četrtek pa tudi za naše kraje oranžni alarm.

Jutranje temperature bodo od 7 do 10, dnevne pa od 8 do 12 stopinj C.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Narava