Lions klub Ljutomer iz sklada mladih umetnikov podaril bon Glasbeni šoli Ljutomer

Lions klub Ljutomer iz Sklada za mlade talente podaril Glasbeni šoli Slavka Osterca Ljutomer darilni bon za plačilo prvih dveh šolnin za mladi nadarjeni glasbenici

Prlekija-on.net, petek, 23. oktober 2015 ob 18:02
Lidija Belovič, Stanislav Lašič in Boštjan Pihlar

Lidija Belovič, Stanislav Lašič in Boštjan Pihlar

Meseca maja je Lions klub Ljutomer v Domu kulture Ljutomer, v sodelovanju z akademskimi glasbeniki in likovnimi umetniki Prlekije ter donatorji organiziral dobrodelno glasbeno likovno prireditev z naslovom »Umetniki Prlekije za mlade talente«.

V ospredje je stopila moč srčnosti, dajanja, pripravljenost narediti nekaj dobrega za plemenit namen. Za mlade talente, pred katerimi je lahko svetla prihodnost. Da bodo lažje uresničili svoje življenjske cilje in sanje.

Glasba je čarobni svet. Kdor stopi vanj z ljubeznijo, odgovornostjo ter spoštovanjem, v njem najde toplino, veselje, radost in veliko lepega. Prebudijo se pričakovanja. Rodi se tiho zadovoljstvo, ki je zelo močno čustvo. Glasbeniku omogoči, da ustvarja, da svoje glasbene dosežke poklanja sebi in drugim. Glasbeno ustvarjanje je neskončen izziv za vsakega glasbenika, saj skozi njihovo delo postane darilo za poslušalca.

V teh dneh so člani LK Ljutomer s ponosom in zadovoljstvom Glasbeni šoli Slavka Osterca Ljutomer predali darilni bon, ter tako dvema zelo nadarjenima glasbenicama omogočili plačilo šolnine za celotno šolsko leto 2015/2016.


Več v Kultura in izobraževanje