Malonedeljski folklorniki so zaplesali v jesen

S prireditvijo so domači folklorniki počastili 7 let svojega delovanja in članom, ki plešejo že polnih 5 let podelili bronaste Maroltove značke

Sara Munda, četrtek, 29. oktober 2015 ob 16:54
Zaplešimo v jesen, foto: Matic Munda

Zaplešimo v jesen, foto: Matic Munda

Sekcija Folklorne skupine Kulturnega društva Mala Nedelja je ob svoji dolgoletni tradiciji in nastopih, v petek, 23. oktobra, pripravila folklorno prireditev Zaplešimo v jesen.

S prireditvijo so domači folklorniki počastili 7 let svojega delovanja in članom, ki plešejo že polnih 5 let podelili bronaste Maroltove značke. Značke sta podelila vodja Folklorne skupine KD Anton Krempl Mala Nedelja, Marta Zmazek in predstavnik območne enote JSKD Ljutomer, Ivan Kuhar. Oder je plesno in pevsko žarel, kljub majhnemu številu obiskovalcev. Nastopili so domači folklorniki, Fantje od Male Nedelje, Folklorna skupina Veseli Prleki in Melinčke Ciglarke KD Melinci.

Domača folklorna skupina KD Anton Krempl Mala Nedelja, je bila ustanovljena aprila, leta 2009. Danes folklorna skupina šteje 8 parov, vodja skupine je Marta Zmazek, na harmoniki jih spremlja Matej Pušenjak. Srečujejo se enkrat tedensko in se radi odzovejo vsakemu povabilu na različne prireditve. Redno se udeležujejo območnih srečanj odraslih folklornih skupin, ki jih prireja Javni sklad za kulturne dejavnosti. Vsako leto so uspešnejši, letos jim je uspelo doseči regijsko raven. Prejete bronaste Maroltove značke so tako še dodatna vzpodbuda za nadaljnjo plesno udejstvovanje in ohranjanje ljudskega izročila.


Več v Kultura in izobraževanje