Gasilska zveza Sveti Tomaž izvedla gasilsko vajo

V gasilski vaji je sodelovalo okrog 50 gasilcev iz gasilskih društev PGD Trnovci, PGD Savci, PGD Koračice in PGD Pršetinci

Sara Munda, sobota, 31. oktober 2015 ob 10:03
Gasilska vaja GZ Sveti Tomaž, foto: Ivan Trunk

Gasilska vaja GZ Sveti Tomaž, foto: Ivan Trunk

V mesecu požarne varnosti so gasilsko vajo pripravili tudi gasilci Gasilske zveze Sveti Tomaž. Z vajo so gasilci iz celotne zveze preizkusili svoje gasilske sposobnosti in spretnosti v hitrem odločanju ter sprejemanju zadanih nalog. Potek vaje je zahtevalo gašenje gorečega stanovanjskega objekta in reševanje ponesrečencev, izvedena je bila v nedeljo, 25. oktobra 2015 ob 13.00 uri v sodelovanju z gasilci PGD Trnovci.

V gasilski vaji je sodelovalo okrog 50 gasilcev iz gasilskih društev PGD Trnovci, PGD Savci, PGD Koračice in PGD Pršetinci. Scenarij vaje je bil požar na stanovanjskem objektu, v katerega je udarila strela. Zaradi razsežnosti požara so se aktivirala vsa štiri društva, ki so se sinhrono lotila gašenja in reševanja ponesrečencev iz objekta.

Kot zanimivost so PGD Trnovci pri izvedbi vaje pripravili še dodatno nalogo. Gasilci so morali iz gorečega objekta reševati še dva gasilca, ki sta se med gašenjem ponesrečila. Ponesrečence so odnesli do prve pomoči, kjer so jih oskrbeli in istočasno gledalce podučili o nudenju prve pomoči. Ob koncu vaje so gasilci njen potek še analizirali in se pogovorili o morebitnih napakah, da jih v prihodnje pri resničnih požarih lahko odpravijo.


Več v Kultura in izobraževanje