Nad nastanitvenim centrom Šentilj obravnavali kršitev letenja z droni

Medtem je sedem državljanov Afganistana podalo vlogo za azil in so bili odpeljani v Azilni dom v Ljubljano

Prlekija-on.net, sobota, 7. november 2015 ob 08:46
Dron

Dron

V petek, 6. novembra, je bilo ob 18. uri v nastanitvenem centru Šentilj nastanjenih 945 prebežnikov. Ob 18.13 je v Šentilj pripeljal vlak novih 308 prebežnikov iz Dobove, tako, da je bilo tam ponoči nastanjenih 1.253 prebežnikov. Vsi ti tujci so trenutno v postopku predaje avstrijskim varnostnim organom. Tako bodo v kratkem vsi centri na območju Policijske uprave Maribor prazni.

Sedem državljanov Afganistana je podalo vlogo za azil in so bili odpeljani v Azilni dom v Ljubljano.

V petek so obravnavali tudi kršitev letenja z "droni" nad nastanitvenim centrom Šentilj. Za kršitev je bil podan predlog drugemu prekrškovnemu organu. Že prejšnji teden je nad centrom v Šentilju preletavanje drona povzročilo vznemirjenje in strah med prebežniki.

V Gornji Radgoni okoli 1.000 prebežnikov
O begunski krizi
vse na enem mestu:
Begunska kriza
V nastanitveni center v Gornjo Radgono je bilo v petek zvečer iz sprejemnega centra v Petišovcih pripeljanih 55 prebežnikov. Danes okrog 3. ure pa je bilo iz Dobove v Gornjo Radgono pripeljanih še 599 prebežnikov.

V sprejemnem centru v Petišovcih in Dolgi vasi trenutno poteka evidentiranje okrog 460 prebežnikov, ki bodo tekom dneva nastanjeni v nastanitvenem centru v Gornji Radgoni.

V nastanitvenem centru v Lendavi trenutno ni prebežnikov.


Več v Črna kronika