OŠ Mala Nedelja prejela študijo portreta dr. Karola Grossmanna

Šolo obiskali organizatorji Grossmannovega festivala in počastili datum rojstva pionirja slovenskega filma

Prlekija-on.net, četrtek, 12. november 2015 ob 11:06
Tomaž in Andrej Horvat, Mitja Stanek in Robert Jurak

Tomaž in Andrej Horvat, Mitja Stanek in Robert Jurak

Mitja Stanek, akademski kipar in grafik, Prlek in profesor likovne umetnosti na OŠ Cerkvenjak in OŠ Mala Nedelja, ki se je letos predstavil s samostojno razstavo v lapidariju Galerije Božidar Jakac v Kostanjevici na Krki, je avtor, ki nase opozarja s številnimi skupinskimi in samostojnimi razstavami.

Mitja je tudi umetnik, ki ceni zgodovino in pripadnost prleškim krajem in ljudem, med katerimi prebiva. V letošnjem oktobru je OŠ Mala Nedelja daroval študijo portreta malonedeljskega rojaka, dr. Karola Grossmanna, izdelanega v patiniranem mavcu. V šoli so portret rojaka postavili na vidno mesto pred šolsko knjižnico.

V preteklih dneh, ko je bila obletnica rojstva pionirja slovenskega filma, so OŠ Mala Nedelja obiskali in tako počastili spomin tudi programski vodja Grossmannovega festivala, Tomaž Horvat, Andrej Horvat, odgovoren za marketing festivala in prleški umetnik Robert Jurak.

Kolektiv OŠ Mala Nedelja se likovnemu pedagogu, umetniku Mitju Staneku zahvaljuje za dragoceno darilo.

Doprsni kip Grossmanna tudi v Ljutomeru
Ob zaključku praznovanja Leta filma, ki je obeleževalo 110-letnico prvega slovenskega filma, pa bo v petek, 13. novembra, na Glavnem trgu v Ljutomeru, potekalo slavnostno odkritje doprsnega kipa dr. Karola Grossmanna, katerega avtorica je akademska kiparka in slikarka Irena Brunec-Tébi.


Več v Kultura in izobraževanje