Mošt so krstili tudi malonedeljski vinogradniki

Vzorce mladega vino so ponujali brezplačno

Branko Košti, ponedeljek, 16. november 2015 ob 08:47
Krst mošta

Krst mošta

Vinogradniki Društva vinogradnikov Mala Nedelja, so v nedeljo, 15. novembra, v središču Male Nedelje, skupaj s številnimi prijatelji in ljubitelji vina ter gosti, člani Društva invalidov iz Slovenj Gradca, opravili eno najlepših in najtežje pričakovanih dejanj v letu. Pripravili so namreč, zdaj že tradicionalno, Martinovanje na prostem.

Domačine in goste so s svojimi poskočnimi melodijami na prizorišču pozdravili člani Malonedeljske godbe, brez katerih pri Mali Nedelji ne mine nobena prireditev. Za okrepčilo so bile pripravljene tudi odlične klobase, dišalo je po pečenem kostanju, vse te dobrote pa so lahko letos še zadnjič poplaknili z moštom, saj je bilo že vse pripravljeno za obred krsta.

Svečano dejanje se je pričelo z nagovoroma Vinske kraljice DV Mala Nedelja Martine VIII, Danijele Rožman in predsednika društva Antona Žinka, samo dejanje krsta mošta je na svečan in tudi precej humoren način, opravil "župnik" Edi Sedmak. Po skupni napitnici z novim vinom se je pričelo veselo druženje, saj so se že slišali zvoki frajtonaric, za pokušino pa je bilo pripravljenih kar 42 vzorcev mladih vin, katere so vinogradniki v pokušnjo ponujali brezplačno.


Več v Družabno