Ali se po osmih mesecih le bližamo obnovljeni cesti?

Sklican sestanek ni dosti pripomogel k dokončni rešitvi težave

Prlekija-on.net, petek, 20. november 2015 ob 09:13
Sestanek, ki ni dosti pripomogel k dokončni rešitvi težave

Sestanek, ki ni dosti pripomogel k dokončni rešitvi težave

Letošnjega marca smo slišali obljube, da se bo poškodovana cesta Šalinci – Grlava sanirala in preplastila. Pred več kot dvema mesecema (11.7.2015) so na cesti zares pričeli z deli in upali smo, da se bo končno cesta, uničena po gradnji kanalizacije, optike, železnice, nepotrebnega podvoza in končno še famoznega pomurskega vodovoda, obnovila.

Krajani so glede na dejstvo, da je bila ta cesta zgrajena tudi s sredstvi samoprispevka, upravičeno pričakovali, da jim bodo izvajalci in občina kot podpisnik marsikaterega dokumenta v zvezi s tem, cesto uredili – obnovili. A se je kmalu začelo zapletati in kljub lepemu vremenu, cesta še danes ni urejena. Še več, po začetnih delih je dolgo ostala razkopana, nevarna za voznike in predvsem vozila, ki so utrpela kar nekaj škode zaradi ostrih in globokih robov brez ustreznih oznak.

Ob neprimerni uri (14.00), ko so zaposleni še na delovnih mestih, kmetje pa na njivah, je bil 3.11. sklican sestanek, ki pa ni dosti pripomogel k dokončni rešitvi težave. Po dokaj burnem pogovoru smo prisluhnili in se sprijaznili s ponujenim predahom, do končne rešitve in mirovanju v smislu akcij, ki so se napovedovale. Sedaj, ko se iz pripravljalnih del in obvestil vidi, da cesta ne bo celovito obnovljena, temveč delno le »šlampasto« zakrpana, sta razočaranje in jeza velika. Težko je razumeti, da se krpa ravno del, ki je bil med posegi, predvsem gradnjo železnice, daleč najbolj obremenjen, na delu, kjer pa težki  tovornjaki železnice sploh niso vozili in uničevali cestišča, se pa namerava cestišče v celoti preplastiti, kar se vidi po dvignjenih pokrovih vodnih ventilov in kanalizacije. Kateri kriterij je odločal o tem, prizadeti ne razumejo po tem, ko so morali dneve in noči prenašati vibracije in hrup težkih tovornjakov.

Zelo šepa tudi nadzor, saj se že iz posnetkov vidi, da marsikaj ni v redu ob vožnji pa se to tudi občuti. Ni prostora, da bi vse našteval in tudi časa še ni bilo, da bi preveril govorice, da na nekaterih koncih občine ni težav z izgradnjami in denarjem. O tem pa kdaj drugič.

Janče Gartner
Prispevek je mnenje avtorja in ne izraža nujno stališča uredništva.


Več v Kolumne in komentarji

Svetovni dan oživljanja na Grlavi

Minil je svetovni dan oživljanja!

četrtek, 27. oktober 2022 ob 13:05
Miha Deželak nam je prinesel nagrado

Miha Deželak nam je prinesel nagrado

nedelja, 1. avgust 2021 ob 08:47