Vinska klet P&F Jeruzalem osvaja Brazilijo

Trenutno izvažajo v več kot 20 držav sveta, letos pa so velik interes kupcev in uspeh v strokovnih krogih poželi v Braziliji

Prlekija-on.net, petek, 20. november 2015 ob 12:47
P&F Jeruzalem osvaja tuje trge

P&F Jeruzalem osvaja tuje trge

P&F Jeruzalem je po izvozu vina ena vodilnih slovenskih kleti. Trenutno izvažajo v več kot 20 držav sveta, letos pa so velik interes kupcev in uspeh v strokovnih krogih poželi v Braziliji, z uvrstitvijo v »Top 5 Encontro de Vino« in »Best buy Venda Vinhos«. K uspehom v tujini dodajajo, da je na policah trgovske verige Waitrose v Veliki Britaniji sedaj poleg ostalega izbora vin iz kleti prvič na voljo tudi šipon.

Na tekmovanju »Encontro de Vino«, enem večjih vinskih dogodkov Brazilije, je bil v izbor »TOP 5« uvrščen Šipon&beli pinot 2013 iz linije Gomila. Med močno konkurenco samih domačih vin so tako dosegli velik uspeh in postali nov okus Brazilije. S kar dvema vinoma pa so se uvrstili tudi v izbor desetih najboljših vin za nakup »Best buy Venda Vinhos«, ki je potekal na uveljavljeni dvodnevni strokovni konferenci v Sao Paulu. Med najboljša vina za nakup tako sedaj v Braziliji spadata tudi Šipon Gomila in Sauvignon&sivi pinot puklavec& friends. V podjetju so z nastopom na brazilskem trgu zelo zadovoljni, svoj prodor in promocijo Slovenije kot vinske dežele pa še naprej nadaljujejo pod sloganom "Vinhos Refrescantes da Eslovênia" – osvežujoča vina Slovenije.

Lokalna sorta na globalnem trgu
K večjim uspehom v tujini dodajajo še novico iz otoka. V Veliki Britaniji je v izbranih trgovinah verige Waitrose sedaj poleg ostalih vin iz kleti na voljo tudi ponos Prlekije, šipon. Waitrose je tako postal prva trgovska veriga v tujini, ki svojim kupcem predstavlja šipon.