Otroci iz vrtca Mala Nedelja pekli parklje v Pekarni Hojs

Otroci so naredili veliko parkljev, pletenic in tudi nekaj ptičkov

Prlekija-on.net, ponedeljek, 7. december 2015 ob 18:35
Otroci iz vrtca Mala Nedelja v Pekarni Hojs

Otroci iz vrtca Mala Nedelja v Pekarni Hojs

Najstarejši skupini otrok iz vrtca pri OŠ Mala Nedelja sta se te dni že tradicionalno odpravili v bližnjo Pekarno Hojs. Vsako leto nas ob Miklavževem času pričaka g. Roman Hojs in nam pripravi veliko kvašenega testa za oblikovanje parkljev.

Otroci so naredili veliko parkljev, pletenic in tudi nekaj ptičkov. Nalagali so jih na posebni voziček in jih skupaj s pekom Romanom odpeljali v prostor za vzhajanje. Gnetenje in ustvarjanje iz testa jih je tako navdušilo, da so si naredili še pice. Te smo spekli in v času vzhajanja parkljev tudi pojedli. Nato smo spekli še druge kvašene dobrote.

Po dveh navdušenih urah ustvarjanja v Pekarni Hojs v Kuršincih smo se veselo odpravili v vrtec in še po poti komentirali naša doživetja. Ker je bilo različnih dobrot veliko, nam jih je skupaj z njihovimi vrečkami presenečenja pripeljal g. Hojs. V vrtcu smo jim dodali še kvašene izdelke in jih odnesli domov.

Bilo je zanimivo in ustvarjalno druženje, ki otrokom pomeni pravo dogodivščino, katere še dolgo ne pozabijo.
Hvala naši domači Pekarni Hojs.

Besedilo: Silvija Filipič
Foto: Jernej Filipič


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Najmlajši