Enoteka v Ljutomeru odprla svoja vrata

Enoteka, ki se nahaja v atriju Mestne hiše v Ljutomeru, zajema vinoteko, muzejsko zbirko in vinsko knjižnico

Prlekija-on.net, petek, 18. december 2015 ob 18:28

Odprtje Enoteke v Ljutomeru

V petek, 18. decembra, je v Ljutomeru v atriju Mestne hiše, potekala slavnostna otvoritev Enoteke, ki zajema vinoteko, muzejsko zbirko in vinsko knjižnico.

Ideja o ureditvi enoteke v Ljutomeru, je ponovno zaživela z izborom Prlečke Sandre Vučko za Vinsko kraljico Slovenije, ki je pred otvoritvijo nagovorila vse zbrane, in kot je povedala, "je starejša modrost podala roko mladi zagnanosti in usklajenost ljudi, ki so pipravljeni na sodelovanje, medsebojno povezovanje in ko je čas dozorel, se zgodijo čudovite stvari, katerih rezultat predstavlja Enoteka". Ob tem se je zahvalila dvema posameznikoma, ki sta zaslužna, da je danes enoteka v Ljutomeru odprla vrata, to sta Janko Magdič in Janez Smolkovič. Zbrane je nagovorila tudi županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, ki je ob tem dejala, da "danes pišemo zgodovino Lotmerka", slavnostna govornica pa je bila dr. Slavica Šikovec, legenda slovenske enologije in edina velika dama z zlatim viteškim križem Evropskega vinskega viteškega reda, ki je izrazila navdušenje ob odprtju enoteke ter se zahvalila in pohvalila vse, ki so za to zaslužni.

Trak so slavnostno prerezali Janko Magdič, Olga Karba, Slavica Šikovec, Sandra Vučko in Janez Smolkovič, nakar so si vsi gostje lahko enoteko tudi ogledali. V kulturnem programu so nastopili Ljutomerski oktet, Staša Poštrak na violončelu in Tatjana Rozmarič Poštrak kot klavirska spremljava, Samo Budna ter dijaki Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno