Na Stari Gori so že deseto leto zapored pripravili Božičnico

Amaterski igralci LDD Sveti Jurij so prikazali prizore rojstva Odrešenika po svetopisemskem izročilu

Branko Košti, sobota, 26. december 2015 ob 09:31

Božičnica na Stari Gori

Na sveti večer, 24. decembra, so na Stari Gori pri Sv. Juriju ob Ščavnici, že deseto leto zapored pripravili Božičnico. Tako namreč imenujejo prireditev, katero skupaj pripravljajo člani Ljubiteljskega dramskega društva Sv. Jurij ob Ščavnici, Turistično društvo Sv. Jurij, Vrtec Sonček in PGD Stara Gora.

Množico obiskovalcev, ki so se v hladnem, s polno luno obsijanem večeru, zbrali na prizorišču ob gasilskem domu, so pozdravili ubrani zvoki rogov Rogistov zveze lovskih družin Prlekije. Zatem so amaterski gledališki igralci uprizorili dogodke, kot so se, po svetopisemskem izročilu, dogajali v noči rojstva Odrešenika pred več kot dvatisoč leti. Premore med posameznimi slikami so zapolnili mladi pevci otroško-mladinskega pevskega zbora Plamen pod vodstvom Danijele Brumen, lovski rogisti in Urška Kurbos s trobento ter solisti na flavti iz Glasbene šole Gornja Radgona.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje