Zadnji dan leta terjal še eno smrtno žrtev na cestah

V trčenju treh vozil je ena oseba žal izgubila življenje, kar je v letu 2015 že 121 smrtna žrtev na cestah

Prlekija-on.net, četrtek, 31. december 2015 ob 22:35
Prometna nesreča

Prometna nesreča

V četrtek, 31. decembra, na staro leto, okoli 19.20, so na obvoznici v Mariboru trčila tri vozila, dve osebni in eno kombinirano. Tri osebe so se pri tem poškodovale, ena od teh je na kraju poškodbam podlegla.

Gasilci JZZPR Maribor so zavarovali kraj nesreče, na vozilih odklopili akumulatorje, cestišče osvetlili, posipali z vpojnimi sredstvi ter pomagali reševalni ekipi. Reševalci NMP Maribor so poškodovani osebi odpeljali v UKC Maribor.

Policisti so z zbiranjem obvestil in ogledom ugotovili, da je 38-letni državljan Slovenije vozil osebni avtomobil po H2 v Mariboru, skozi blagi desni ovinek, iz smeri Pobrežja proti Ptujski cesti. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo je izgubil oblast nad vozilom. Vsled tega je z levim bočnim delom vozila trčil v obcestno ograjo na levi strani vozišča, evega prometnega pasu v smeri vožnje. Od tam ga je odbilo na desno, kjer je na desni strani desnega prometnega pasu zdel v robnik. Od tam je vozilo odbilo preko robnika na travnato nabrežino, kjer je vozilo odbilo v zrak in ga v zraku zavrtelo ter obrnilo tako, da je vozilo padlo na kolesa nazaj na vozišče. Med prevračanjem je z vozila padel voznik, ki ni uporabljal varnostnega pasu. Zaradi posledic poškodb je na kraju nesreče umrl. Zadevo bodo policisti zaključili s poročilom na Okrožno državno tožilstvo.

Za njim sta v istem času, v isti smeri vozila voznik taksija in voznica osebnega avtomobila. Voznik taksija je zaradi nesreče začel zavirati, voznica za njim pa je zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji s prednjim delom vozila trčila v zadnji del taksija. Pri postopku so policisti voznici odredili preizkus z alkotestom in ugotovili, da je osebni avtomobil vozila pod vplivom alkohola. Voznica in potnica v njenem avtomobilu sta bili lahko telesno poškodovani. Voznici bodo policisti izdali plačilni nalog.

Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležila dežurni preiskovalni sodnik in državna tožilka.

Skupna premoženjska škoda znaša okoli 10.000 evrov.

To je bila v letu 2015 že 121 smrtna žrtev na cestah, lani jih je bilo 100.




Več v Črna kronika