Ustanovili lokalni odbor Prekmurje Iniciative za demokratični socializem, članice koalicije Združene levice

Za koordinatorja za mandatno dobo enega leta je bil izvoljen Borut Kolar, mesto sekretarja je prevzel Tomaž Rous, delegatsko funkcijo pa bo opravljal Darjan Lorenčič

Prlekija-on.net, četrtek, 14. januar 2016 ob 16:29
Ustanovili lokalni odbor Prekmurje Iniciative za demokratični socializem, članice koalicije Združene levice

Ustanovili lokalni odbor Prekmurje Iniciative za demokratični socializem, članice koalicije Združene levice

Lokalni odbor Iniciative za demokratični socializem Prekmurje (LO IDS Prekmurje), ki je del koalicije Združena levica, je v soboto, 9. januarja, organiziral ustanovno skupščino. Na prizorišču dogajanja, ki je potekalo v znameniti prekmurski cimprani hiši v vasi Lipa v občini Beltinci, je bil za koordinatorja za mandatno dobo enega leta izvoljen Borut Kolar, mesto sekretarja je prevzel Tomaž Rous, delegatsko funkcijo pa bo opravljal Darjan Lorenčič.

Borut Kolar, star 40 let, po izobrazbi komercialist, zaposlen v Vrtcu Beltinci, se je za kandidaturo odločil, ker je kot socialist mnenja, da tudi v Prekmurju rabijo močno in pravo levico, ki bo s spremembami v družbi pripomogla do dostojnega življenja in razvoja vsakega človeka.

Tomaž Rous, star 32 let, magister politologije, občinski svetnik IDS ter podpredsednik KS Beltinci, socialni podjetnik, je za mesto sekretarja prvenstveno kandidiral, ker si želi v sklopu te pozicije spreminjati svet na bolje, v svobodnejši in progresivnejši socialistični jutri.

Darjan Lorenčič, star 23 let, podiplomski študent pedagoške zgodovine na Filozofski fakulteti v Ljubljani, želi s svojim angažmajem kot delegat prispevati k boljši prihodnosti malega človeka, ne samo v Prekmurju, ampak tudi po celotni Sloveniji.

"Ob tej priložnosti se še enkrat zahvaljujemo vsem kameradom, ki so nas ob tej priložnosti prišli podpret, tako domačinom kot predstavnikom LO-jev iz ostalih pokrajin, kakor seveda tudi koordinatorju Sveta IDS Luki Mesecu, regijskemu koordinatorju IDS Andražu Maliju in ostalim," so ob tem zapisali.

Zakaj potreba po socialistični alternativi v Prekmurju?
"Socialna slika v Prekmurju je zmeraj slabša. Med ljudmi vse bolj naraščajo brezposelnost, apatija, nezadovoljstvo in dolgovi; mladina, vkolikor še ni pobegnila v tujino, se izgublja v sivini brezperspektivnega vsakdana; pristojni birokrati na občinskih upravah pa v pomanjkanju relevantnih idej in projektov, ki bi doprinesli k razvojnemu preboju. Stare elite, lokalni šerifi in cerkveni nedostojanstveniki ihtavo branijo svoje neupravičene pozicije in privilegije, gospodarstvo so že zdavnaj namerno uničili, ga sprivatizirali ter razprodali za drobiž. S tem so prihajajočim generacijam zapustili kvečjemu zastrupljeno podtalnico ter duhovno greznico.

Zato ¡No pasarán!, bilo je dovolj, klečali ne bomo, klonili še manj! Tovarišice in tovariši, zbrani v lokalnem odboru Iniciative za demokratični socializem Prekmurje, se podajamo v boj za razvojno progresivno, ekološko, socialistično ter karseda neposredno demokratično usmerjeno politiko prekmurske regije. Prizadevamo si za prevetritev duha v pokrajini, kjer bodo lahko enakopravno sobivali in jo soupravljali ljudje različnih socialnih položajev, poklicev, starosti, spolov, spolnih usmeritev in kulturnih okusov.

Sedaj je pred nami izjemno pomembna in zahtevna naloga krepitve socialističnih sil v Prekmurju, ampak kot vselej do sedaj se izziva ne bomo ustrašili. Pokončno, borbeno in z zanosom gremo naprej!

Čas je za spremembe ne samo obrazov, ampak tudi politike in načina vodenja.

Prihodnost si bomo vrnili nazaj!", pa se glasi njihovo sporočilo ob ustanovitvi.


Več v Politika