Tudi Prleki navijali na Kulmu

Skupina iz Ljutomera je vihtela slovenske in ljutomerske zastave ter pomagala našim letalcem, ki so na čelu s Prevcem odlično nastopili, Peter pa je postal tudi svetovni prvak v poletih

Prlekija-on.net, nedelja, 17. januar 2016 ob 11:08
Prleki na Kulmu

Prleki na Kulmu

Ta konec tedna na Kulmu v Avstriji poteka svetovno prvenstvo v smučarkih poletih. V petek so izvedli prvi dve seriji posamične tekme, v soboto pa sta bili na sporedu še dve seriji, a so zaradi slabega vremena izvedli samo eno. Po treh serijah pa je na vrhu bil naš skakalni šampion Peter Prevc, ki je tudi z rekordom letalnice (244 metrov) postal svetovni prvak v smučarskih poletih.

Uspeh so dopolnili še Jurij Tepeš, ki je bil deveti, Robert Kranjec na desetem mestu ter Anže Lanišek na dvanajstem mestu.

Za naše orle pa so na kulmski velikanki stiskali pesti tudi Prleki. Skupina navijačev iz Ljutomera, se je v soboto ob štirih zjutraj zbrala na avtobusni postaji v Ljutomeru od koder so se odpravili na prizorišče svetovnega prvenstva v poletih. Tja so prispeli okrog osme ure, kjer so bili med prvimi, saj so pred njimi bili le trije avtomobili. Nato so opravili z malico, nazdravili s pivom ter pripravili zastave za tekmo. Kot so nam dejali, so jim organizatorji palice od zastav odvzeli, domačinom pa ne. Kljub temu so na tekmi odlično navijali, vihteli slovenske in ljutomerske zastave ter pomagali našim letalcem, ki so na čelu s Prevcem odlično nastopili, Peter pa je postal tudi svetovni prvak v poletih. Iz prizorišča so se odpravili po podelitvi medalj najboljšim in po poslušanju himne, tako da so se v Ljutomer vrnili ob 20.30.

Spodaj si lahko ogledate nekaj utrinkov s tekme.

V nedeljo je bila na sporedu še ekipna tekma, kjer so Slovenci osvojili četrto mesto.


Več v Zanimivosti