Športnika leta 2015 sta Sara Novak in Narsej Lackovič, športno društvo pa ŠD NK Veržej

Športna zveza Ljutomer je 46. razglasila najboljšega športnika, športnico, perspektivnega mladega športnika in športnico, športno društvo in šolsko športno društvo

Prlekija-on.net, petek, 22. januar 2016 ob 08:41
Narsej Lackovič, Sara Novak in Dušan Magdič (ŠD NK Veržej)

Narsej Lackovič, Sara Novak in Dušan Magdič (ŠD NK Veržej)

V četrtek, 21. januarja, je Športna zveza Ljutomer v Hotelu Stela v Ljutomeru, že 46. razglasila najboljšega športnika, športnico, perspektivnega mladega športnika in športnico, športno društvo in šolsko športno društvo. Športnica in športnik leta 2015 sta Sara Novak in Narsej Lackovič, športno društvo leta 2015 pa je ŠD Nogometni klub Farmtech Veržej.

Poleg navedenih nazivov ŠZ Ljutomer podeljuje tudi priznanja športnikom in športnim delavcem, ki so s svojimi rezultati in delom bistveno prispevali k dviganju kakovosti športa v občini, ime naših občin pa promovirali širom dežele in vse večkrat tudi zunaj njenih meja. Tokrat še posebej veseli dejstvo, da letošnji prejemniki prihajajo kar iz devetih športnih panog.

Izbor najboljših je bil izveden na osnovi Pravilnika o dodeljevanju priznanj v športu, tako da so glasovali športna društva članice Športne zveze, poslušalci lokalnega radia, športni novinarji in člani predsedstva Športne zveze Ljutomer. Za nazive so lahko kandidirali športnice in športniki, člani športnih društev, ki jih povezuje športna zveza.

Priznanja so podeljevali županja občine Ljutomer, mag. Olga Karba, župan občine Veržej, Slavko Petovar, podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije-Združenja športnih zvez, Tomaž Barada, ikona slovenskega boksa, Dejan Zavec, častni predsednik Športne zveze Ljutomer, Miro Steržaj, predsednik Športne zveze Ljutomer, Aleš Vrbančič in podpredsednik Športne zveze Ljutomer, Janko Špindler.

POSEBNA PRIZNANJA 2015
Milan Belec - Milan je bil pobudnik ustanovitve športnega društva Partizan Železne Dveri in prvi predsednik društva, ki je lani praznovalo 40 let igranja malega nogometa. V časih, ko so bile pri nas zime še "zelo bele", so zgradili manjšo vlečnico na smučišču v Gresovščaku, kjer so se odvijale lokalne smučarske tekme za rekreativce in osnovnošolsko mladino. Ko so uspeli asfaltirati igrišče v gozdu pod dvorcem Železne Dveri, se je igranje malega nogometa v kraju zelo razvilo. Največji uspeh je ekipi uspel z osvojitvijo 4. mesta v Slovenskem pokalu malega nogometa in nastopanje ekipe Železnih Dveri v 1. državni ligi malega nogometa. Vsekakor je Milan Belec ne le športnik in športni delavec, ampak tudi širše prepoznana osebnost, saj s svojim odnosom do prleške kulturne dediščine vedno znova sodeluje pri večji prepoznavnosti Prlekije.

David Žibrat - David prihaja z Mote, iz znane športne družine Žibrat. Je član novoustanovljenega Kickboxing kluba Odranci. Svetovno prvenstvo v Dublinu na Škotskem je bil vrhunec lanske sezone. Pripravljal se je po posebnem programu, ki mu ga je sestavil njegov trener, tokratni gost, Tomaž Barada. Pred odhodom na svetovno prvenstvo je bila njegova želja postati najboljši na svetu. To mu je tudi v glavnini uspelo, saj je osvojil bronasto medaljo.

ŠOLSKO ŠPORTNO DRUŠTVO 2015 - PISNE ZAHVALE:
Šolski šport je pomemben segment v sistemu slovenskega športa. V letu 2015 je bilo 31 šolskih športnih tekmovanj in prireditev za osnovne šole, ki se jih je udeležilo 1.575 šoloobveznih otrok osnovnih šol Upravne enote Ljutomer. V naši sredini pa marljivo delajo tudi v Gimnaziji Franca Miklošiča v Ljutomeru, katerih dijaki in dijakinje prav tako dosegajo lepe rezultate. Ker pa na mladih svet stoji, športna zveza pripravlja tudi prav posebne športne aktivnosti za najmlajše v vrtcih - cicibaniada, plavalni tečaj in dan športa za najmlajše.

Prejemniki pisnih zahval:
  1. VRTEC LJUTOMER
  2. OŠ S PRILAGOJENIM PROGRAMOM CVETKO GOLARJA LJUTOMER
  3. OŠ IVANA CANKARJA LJUTOMER
  4. OŠ JANKA RIBIČA CEZANJEVCI
  5. OŠ MALA NEDELJA
  6. PODRUŽNIČNA OŠ CVEN
  7. OŠ STROČJA VAS
  8. OŠ VERŽEJ
  9. GIMNAZIJA FRANCA MIKLOŠIČA LJUTOMER
ŠPORTNO DRUŠTVO  LETA 2015
3. mesto
Ženski odbojkarski klub - ŽOK Ljutomer – Članska ekipa Ženskega odbojkarskega kluba Ljutomer je v sezoni 2014/2015 odlično nastopala v 3. državi odbojkarski ligi, kjer je na koncu osvojila prvo mesto ter se tako po nekaj letih igranja v nižji ligi, neposredno uvrstila v 2. državno ligo. Uspeh ljutomerskih odbojkaric je toliko večji, ker v ekipi igrajo predvsem igralke, ki so bile vzgojene v domačem klubu, njihova povprečna starost pa je 19 let. Poleg nastopov v članski kategoriji tekmujejo tudi v vseh mlajših kategorijah in sicer v kategoriji deklic, kadetinj in mladink.

2. mesto
Judo sekcija pri TVD Partizanu Ljutomer - ena najuspešnejših ekip, ki uspešno sodeluje na državnih prvenstvih v vseh starostnih kategorijah. Imajo 6 kategoriziranih športnikov po kriteriju OKS-ZŠZ (2x državni, 4x mladinski); trenutno so na osmem mestu v točkovanju JZS (vse starostne skupine). Osvojili so 1. mesto v II. slovenski judo ligi 2015, kar je največji ekipni uspeh v zgodovini sekcije, saj so se uvrstili v 1. državno ligo. V svojih vrstah imajo kar 5 državnih prvakov - mladinec/mlajši član: Narsej Lackovič - dvakratni državni prvak, mlajši član Patrik Vojsk in mlajši deklici: Sara Vrbančič in Gina Kurbus.

1. mesto
ŠD Nogometni klub Farmtech Veržej - zelo uspešno tekmuje s člani v II. državni ligi (po jesenskem delu na 3. mestu - najvišja uvrstitev do sedaj v 2. SNL). Z ekipama kadetov in mladincev so se uvrstili v I. državno ligo, saj sta obe ekipi na koncu sezone 2014/2015 osvojili 1. mesto v II. državni ligi. Tudi ekipa U-15 že deveto sezono nastopa v I. državni ligi (trenutno na 3. mestu). V tekmovanjih MNZ Murska Sobota pa uspešno nastopajo ekipe U-7, U-9, U-11 in U-13. V letu 2015 so organizirali že 50. prvomajski članski turnir (eden najstarejših turnirjev v tem delu Evrope).

PERSPEKTIVNI ŠPORTNIK LETA 2015
3. mesto
Luka Filipič - košarka, član košarkarske sekcije U-13 pri TVD Partizan Ljutomer, ki tekmuje v drugi državni ligi. Kandidat za državno košarkarsko reprezentanco U-13.

ŠPORTNICA LETA 2015
3.mesto
Kaja Čeh - judo, članica Judo sekcije TVD Partizan Ljutomer. V tem letu je na državnem prvenstvu osvojila tretje mesto med članicami. Je kategorizirana športnica po kriterijih Olimpijskega komiteja Slovenije-Združenja športnih zvez, saj ima status športnice državnega razreda. Osvojila je več medalj z uradnih turnirjev Judo zveze Slovenije. Bila je tudi udeleženka evropskega mladinskega pokala v Italiji.

PERSPEKTIVNA ŠPORTNICA LETA 2015
3. mesto
Nina Tivadar - pikado, članica Športnega društva Strelec Grlava ekipe TOP GUN. Kadetska prvakinja posamezno 501 SO, kadetska ekipna prvakinja 501 SO in s člansko ekipo 2. mesto na državnem prvenstvu 501 DO.

ŠPORTNIK LETA 2015
3. mesto
Jože Sagaj ml. - kasaštvo: član Kasaškega kluba Ljutomer. Jože zagotovo že spada med največje kasaške voznike v slovenski kasaški zgodovini. Dosegel je 44 zmag, 17 drugih in 10 tretjih mest. Vse večkrat pa se udeležuje dirk izven naše države. Tako je na mednarodnih dirkah v Avstriji, Italiji, v Nemčiji in na Madžarskem dosegel kar 15 zmag. Jože Sagaj mlajši je zasluženo že peto leto zapovrstjo okronan za najboljšega voznika kasaške sezone 2015.

PERSPEKTIVNI ŠPORTNIK LETA 2015
2. mesto
Tic Budja - strelstvo, član Strelskega društva Mesto Ljutomer. Je talentiran strelec in vsestranski športnik, ki pa je v zadnjem obdobju (priprave na sezono 2015/2016 in prve tekme v športnem strelstvu) naredil velikanski napredek. Dosežki: uvrstitev v sredino lestvice v 1. kolu in 1. mesto v 2. kolu pokala prijateljstva državne lige za pionirje 2015/16.

ŠPORTNICA LETA 2015
2. mesto
Mojca Škafar - pikado, članica Športnega društva Strelec Grlava ekipe TOP GUN, TELEING. Poleg 2. mesta na ekipnem državnem prvenstvu je tudi zmagovalka državnih rang turnirjev, državna reprezentantka, s katero je zasedla 7. mesto na svetovnem prvenstvu v Poreču.

PERSPEKTIVNA ŠPORTNICA LETA 2015
2. mesto
Diana Šterman - judo, članica Judo sekcije pri TVD Partizan Ljutomer. Na državnem prvenstvu je v kategoriji starejših deklic osvojila 3. mesto.

ŠPORTNIK LETA 2015
2. mesto
Tilen Stajnko - boks, član Boks kluba Ljutomer, ki je postal državni prvak v svoji kategoriji. Zelo uspešno pa nastopa s klubom, ki tekmuje v državni boksarski ligi.

PERSPEKTIVNI ŠPORTNIK LETA 2015
Rok Škrbenta - judo, član Judo sekcije TVD Partizan Ljutomer. V tem letu je na državnem prvenstvu v kategoriji U-12 osvojil 2. mesto.

ŠPORTNICA LETA 2015
Sara Novak - karate, članica karate sekcije pri TVD Partizan-u Ljutomer. 1. mesto in s tem naslov državne prvakinje v borbah do 68 kg na državnem prvenstvu v kategoriji mlajših članic.

PERSPEKTIVNA ŠPORTNICA LETA 2015
Nuša Špindler - strelstvo, članica Strelskega društva Mesto Ljutomer. Zadnji dve leti ima tudi status športnice »Mladinski razred« po kriterijih OKS združenja športnih zvez Slovenije. Zadnji dve leti je tudi stalna članica članske ekipe SD »MESTO»Ljutomer, ki je po dveh kolih Državne članske lige na prvem mestu in ima velike možnosti za napredovanje v 1. A člansko ligo. Najodmevnejši dosežki v letu 2015 so: 2., 3. in 4. mesto na tekmovanjih državne lige za kadetinje ter 2. mesto v skupnem seštevku državne lige za kadetinje.

ŠPORTNIK LETA 2015
Narsej Lackovič - judo, član Judo sekcije TVD Partizan Ljutomer. Je letošnji dvakratni državni prvak in sicer v kategoriji mladincev (U-21) in mlajših članov (U-23) do 90 kg. Drugo mesto je osvojil tudi na članskem državnem prvenstvu. Po kriterijih OKS-ZŠZ je kategoriziran športnik mladinskega razreda. V mladinski konkurenci je na drugem mestu med vsemi mladinci v Sloveniji. Tekmoval je na dveh mednarodnih turnirjih – Mladinski svetovni pokal, v Lignanu in v Pragi, kjer je osvojil 7. mesto. S temi rezultati se je uvrstil v ekipo Slovenije za Evropsko mladinsko prvenstvo, ki pa se ga zaradi poškodbe ni mogel udeležiti.

V spremljevalnem programu so nastopili učenci Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer pod mentorstvom Janeza Munde ter Plesna šola Urška pod vodstvom Nine Fras, po razglasitvi pa je sledila še skupna večerja. Ob koncu je županja gostoma Tomažu Baradi in Dejanu Zavcu podelila še priložnostna darila, ki sta jih prejela tudi od ŠZ Ljutomer.

V spodnjem videu si lahko ogledate tudi povzetek prireditve z nagovori.


Več v Šport