V Prlekijo prihaja varuhinja človekovih pravic

Varuhinja človekovih pravic, Vlasta Nussdorfer, bo v Ljutomeru v sredo, 27. januarja

Prlekija-on.net, petek, 22. januar 2016 ob 17:24
Občina Ljutomer, Mladinski center Prlekije in Mladinski svet Ljutomer so v lanskem letu na predlog Iveka Vrharja, avtorja knjige Moje življenje, izdane v samozaložbi, vzpostavili kontakt z Uradom varuha človekovih pravic v Republiki Sloveniji ter varuhinjo, gospo Vlasto Nussdorfer, univ. dipl. pravnico, osebno obiskali, o čem smo tudi takrat že poročali. Tako so bili tudi v njenem kabinetu v Ljubljani in prleški gostje so varuhinjo, ki velja za zelo odprto in dobro osebo ter prostovoljno aktivno v številnih humanitarnih organizacijah in uspešno avtorico številnih knjig s področja katerega se profesionalno ukvarja ter je zelo prijetna sogovornica, povabili v Prlekijo.

In v sredo, 27. januarja se bo to povabilo tudi uresničilo. Najprej se bo varuhinja ob 10. uri ustavila na Spodnjem Kamenščaku v Družinsko-mladinskem centru SOŽITJE, kjer bo priložnostno srečanje z vso zainteresirano javnostjo in nato pogovor o varovanju človekovih pravic in temeljnih svoboščin. Sledil bo sprejem pri županji občine Ljutomer, mag. Olgi Karba ter ogled vseh treh muzejskih zbirk. Ob 14. uri pa bo ponovno za vso zainteresirano javnost v Mestni hiši, na Glavnem trgu 1 v Ljutomeru izpeljan posvet s predstavitvijo institucije Varuha človekovih pravic Republike Slovenije.

Vsi zainteresirani so vabljeni k aktivni udeležbi, pričakovati pa je tudi, da se bo že v letošnjem letu Urad varuhinje za en dan preselil in celodnevno "obratoval" v Prlekiji, kjer se bodo občani po predhodni najavi lahko osebno in individualno pogovorili o potencialnih svojih "nerešljivih" problemih.

Rudi Stegmüller


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje