V prometni nesreči umrl 28-letnik iz območja UE Ptuj

Policisti zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče iščejo vse priče prometne nesreče

Prlekija-on.net, sobota, 23. januar 2016 ob 10:19
V letošnjem letu je na cestah na območju Policijske uprave Maribor to prva smrtna žrtev prometnih nesreč

V letošnjem letu je na cestah na območju Policijske uprave Maribor to prva smrtna žrtev prometnih nesreč

Kot smo že poročali, se je v petek, 22. januarja, okoli 20.50 na avtocesti A1, Šentilj - Ljubljana, med priključkoma Maribor-vzhod in Maribor-center, v smeri  proti  Ljubljani, pripetila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla.

Policisti Postaje prometne policije Maribor so z ogledom kraja prometne nesreče, ki ga je ob navzočnosti dežurnega državnega tožilca mariborskega Okrožnega državnega tožilstva vodila dežurna preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča v Mariboru, ugotovili, da voznik osebnega avtomobila z vozilom ni vozil po sredini prometnega pasu. Med vožnjo je zapeljal v levo in z vozilom trčil v varovalno zaščitno ograjo ob levem robu vozišča. Od tam ga je odbilo v desno, preko desnega prometnega pasu na odstavni pas, kjer je vozilo trčilo še v varovalno zaščitno ograjo ob desnem robu vozišča. Vozilo je zapeljalo na ograjo, nato pa se je prevrnilo na streho in pristalo sredi vozišča.

V prometni nesreči je 28-letni državljan Slovenije, doma iz območja UE Ptuj, utrpel tako hude poškodbe, da je na kraju prometne nesreče umrl. Drugi udeleženec prometne nesreče, 46-letni državljan Srbije, ki stalno stanuje v Mariboru, se je v nesreči lahko telesno poškodoval in so ga z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor.

Pri nesreči so posredovali gasilci JZZPR Maribor, ki so zavarovali kraj prometne nesreče, osebo so s tehničnim posegom rešili iz zvite pločevine, odklopili akumulator na vozilu in z vpojnim sredstvom posipali iztekle motorne tekočine na cestišču. Cesta je bila več ur zaprta.

Policija očividce prosi za pomoč
Policisti zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče iščejo vse priče prometne nesreče in vse, ki bi v zvezi s prometno nesrečo policiji lahko dali koristne informacije. Zaradi tega policisti naprošajo vse morebitne očividce prometne nesreče, da se zglasijo na Postaji Prometne policije Maribor, Ptujska cesta 117 ali pokličejo na tel. številko 02 450 20 30 ali 113. Pokličejo lahko tudi na anonimni telefon policije 080 1200.

Po zaključku preiskave prometne nesreče in po zaključku odrejenih izvedenskih mnenj bodo policisti pristojnemu tožilstvu podali ustrezno poročilo ali kazensko ovadbo.

V letošnjem letu je na cestah na območju Policijske uprave Maribor to prva smrtna žrtev prometnih nesreč.


Več v Črna kronika