Ljutomer z zmago nad Lendavo dosegel zadan cilj po rednem delu

Osmi krog Pomurske košarkarske lige

Prlekija-on.net, torek, 26. januar 2016 ob 10:08
PŠK Ljutomer - KK Lindau

PŠK Ljutomer - KK Lindau

V 8. krogu Radenska PKL so bile na sporedu tri tekme. Krog so že v petek odprli košarkarji Murske Sobote in Beltincev. Šlo je za prekmurski derbi dveh trenutno najboljših ekip v ligi in prav tako za ponovitev lanskega finala. Tudi tokrat so bili boljši domači igralci KD None Sobota, saj so zmagali z rezultatom 69:60. V soboto je bil na sporedu »derbi začelja« kjer sta se pomerili ekipi KK Radenci in KK Bistrica Tropicano. Tekmo so po napeti končnici dobili domači, rezultat tekme je bil 77:76. Sklepno dejanje 8. kroga pa se je odvilo v ŠIC Ljutomer, kjer je domača ekipa PŠK Ljutomer, z 81:66, premagala goste iz Lendave. Več o dogajanjih s tekem pa si preberite v nadaljevanju.

KD Nona Sobota - KK Sistemorg Beltinci 69:66
(20:10, 13:19, 21:13, 15:18)

Šiftar 19, Ficko 18, Novak T. 12, Lukač 10, Kuhar 9, Skandali 3, Hari 2, Melin 0, Čep 0, Miklavec 0
Štihec 14, Ulaga 13, Zver 10, Ratnik 8, Bojnec 8, Kovač 4, Ferčak 3

V 8. krogu sta se srečali še dve neporaženi ekipi v PKL. Na tekmi se je zbralo približno 50 gledalcev. Beltinčani so prišli na tekmo z osmimi igralci, na soboški strani se nas je zbralo deset, vendar brez nekaj ključnih igralcev.

Tekmo je s prvim košem na tekmi odprl Šiftar, Beltinčani so v naslednjem napadu preko Ratnika povedli. Nato je na “sceno stopil Ficko (8 točk v 1. četrtini) ob dodatni pomoči Lukača (2 trojki v 1. četrtini) smo Sobočani prišli v 6.minuti do vodstva 14-3, do konca četrtine so gostje nato vzpostavili ravnotežje in razlika se je ves čas gibala okrog desetih točk.

V drugo četrtino smo domači vstopili z malce spremenjeno postavo, gostom je stekel met in v 3.minuti so gostje prišli na -2. Po minuti odmora smo zaigrali malce bolj zbrano. Obramba je bila čvrsta na obeh straneh, derbi pa se je razživel. Beltinčani so drugič v vodstvo prešli v 8.minuti, ko so povedli 27-29. Po minuti odmora smo Sobočani odigrali malce boljše in z delnim izidom 6-0, smo na odmor vseeno odšli z prednostjo štirih točk.

Tretja četrtina je bila prelomna. Do 7.minute 3/4 se je razlika gibala med štirimi in osmimi točkami prednosti za domačine. Skozi tekmo je bilo vseskozi čutiti nekaj nervoze na obeh straneh, kar je za derbi povsem pričakovano, vendar vse v mejah normale in v športnem duhu. Na koncu smo Sobočani z delnim izidom 11-3 prišli do vodstva dvanajstih točk na koncu 3.četrtine.

Beltinčani so v zadnji četrtini uprizorili pravi juriš proti košu domačinov. Po trojkah Ratnika in Štihca (54-49) je sledil “kratek” odgovor None Sobote z mini serijo 5-0 (59-49). Gostje so še enkrat “napadli” in se s serijo 8-0 približali na vsega dve točki zaostanka (59-57 v 5.minuti 4/4). Pri Soboti je stvar “v svoje roke” vzel Novak Tomaž in s šestimi točkami do konca tekme od dvanajstih Sobote nekako vzel upanje Beltinčanom za zmago na koncu. Končni rezultat 69 – 60.

Želja bivšemu komisarju se ni uresničila, “gasilca” sta svoje delo opravila dobro in s tem preventivno preprečila pretirano iskrenje na tekmi, da se ni vnel kakšen neobvladljiv požar. Derbi je imel skoraj vse… gledalce, bilo je na trenutke napeto in tesno. S športnim stiskom rok smo zaključili prijetno prvenstveno tekmo obenem pa smo misli preusmerili na naslednji vikend, ko nas čakata dve tekmi (petek in nedelja). Predvidevam, da v petek iskrenja nebo manjkalo, predvsem s strani najstarejšega člana PŠK-jevcev. V nedeljo pa ponovitev derbija, le lokacija bo menjana. Beltinčani bodo verjetno želeli v domači dvorani nadaljevati niz neporaženosti v beltinški “areni”, mi smo pa odločeni, da tudi to tradicijo Beltinec prekinemo…

Tomaž Dundek

KK Radenci - KK Bistrica Tropicano 77:76
(22:24, 21:12, 18:17, 16:23)

Gomboc 26, Rajnar 26, Jurjovič 8, Miholič 7, Budja 4, Neuvirt 3, Lopert 2, Govedič 1
Balažic 27, Kreslin 11, Vučko 10, Laci 8, Pavel 7, Orgoilič 7, Gonza 2, Sečkar 2, Balažek 2, Dolamič 0

V soboto, 23.1. smo v igrali “derbi začelja” , saj sta si nasproti stali predzadnje in zadnje uvrščeni ekipi na lestvici PKL. Klop gostov je štela 12 igralcev, domača pa 8.

Prva četrtina je bila zelo izenačena. V obrambi smo postavili consko postavitev, ki je nekaj časa delovala, pozneje pa so se pokazale “luknje”. V osmi minuti smo vodili za 9 točk, vendar smo z ležerno obrambo dovolili, da so gostje zaključili prvo četrtino z 2 točkama prednosti (22:24).

Nadaljevanje je bilo boljše, obramba je bila agresivnejša, v napadu pa smo bili bol strpni. Pri domačih je bil v tem delu z 8 točkami najuspešnejši Rajnar, pri gosteh pa Vučko s 6 točkami. Ob polčasu smo imeli lepo prednost 7 točk pri rezultatu 43:36.

Po petih minutah pavze smo se podali v končni boj za 3. letošnjo zmago in utrditev na 5. mestu na lestvici. Tretja četrtina je bila še najbolj izenačena, saj smo jo dobili za 1 točko in sicer 18:17. V tej četrtini je Gomboc dal 10 točk (2 trojki).

V zadnji del igre smo vstopili s prednostjo osmih točk, kar smo nekako uspeli zadržati do šeste minute, potem pa je nastopil mrk v naši igri v napadu, kjer smo postali preveč nestrpni, delali napake in prehitro zaključevali z meti. Gostje so bili uspešnejši in so preko Balažica v osmi minuti zmanjšali na 2 točki zaostanka. Sledila je zelo napeta končnica, ki bi se lahko hitro končala drugače kot se je. Vse smo imeli v svojih rokah in prednost 2 točk. Vzeli smo timeout in začeli zadnji napad  (slabih 5 sekund) v napadalni polovici, vendar že po slabi sekundi je žoga končala izven igrišča. Gostje so imeli napad, mi pa smo naredili prekršek. Vučko je izvajal 2 prosta meta in oba zgrešil, vendar je po skoku za žogo bil dosojen out za Bistrico. Do konca je bilo še 0.7 sekunde. Žoga je po pričakovanju prišla do Balažica, ki je fintiral šut in na njem je ob izteku časa za igro bil strojen prekršek, za kar je dobil Balažic na voljo 2 prosta meta in s tem možnost, da rezultat izenači in bi se igrali podaljški. Sreča je bila očitno včeraj bol naklonjena domačinom, saj je sicer prvi strelec tekme (28 točk) zgrešil prvi prosti met, drugi zadeti pa ni bil dovolj za kaj več od minimalnega poraza.

Pri domačih sta po točkah izstopala Rajnar in Gomboc, vsak s po 26 doseženimi točkami, pri gosteh pa omenjeni Balažic z 28.

Čestitam dečkom iz KK Tropicano Bistrica, saj so pokazali veliko željo in tudi velik napredek v igri in pristopu k igri, kar nakazuje na to, da bi znali že prihodnje leto ukrasti kakšno zmago v ligi PKL.

Po srečanju je sledilo še druženje ekip, ki je potekalo v prijateljskem vzdušju, podobno kot tudi sama tekma.

Miran Gomboc

PŠK Ljutomer - KK Lindau 81:66
(18:17, 23:15, 24:14, 16:20)

Kosi 20, Copot A. 17, Jakelj 14, Glavnik 12, Zemljič 8, Copot J. 5, Kupčič 2, Bogša 2, Filipič 1, Leben 0, Robnik 0
Čeke 16, Frančič 10, Horvatič G. 9, Zrna 8, Hozjan 7, Sijarič 6, Svetko 4, Kuk 4, Pamič 2 

V 8. krogu Radenska PKL smo Ljutomerčani v domači dvorani igrali proti ekipi KK Lindau, ki smo jo letos enkrat že premagali in enak cilj smo imeli tudi na tej tekmi, saj bi nam zmaga že prinesla željeno tretjo mesto po rednem delu. Temu primerno je bilo tudi število igralcev na domači klopi, kjer se nas je zbralo kar 12. Precej polna je bila tudi klop gostov, in sicer 9 igralcev.

Tekma se je začela zelo raztreseno na obeh straneh, saj smo prve točke videli šele v tretji minuti tekme, ko so bili Lendavčani natančni s črte prostih metov. Kmalu zatem smo po »and one« akciji Glavnika zadeli tudi domači. Prva četrtina se je nato nadaljevala zelo izenačeno saj si nobena izmed ekip ni priigrala vidnejše prednosti, o čemer priča tudi rezultat prve četrtine, ki je bil 18:17 v korist Ljutomera. Omembe vredna sta podatka, da je Copot A. v tej četrtini dosegel polovico točk domačih – 9, in pa to, da se je pri Lendavi med strelce vpisalo kar 7 igralcev.

V drugi četrtini so sicer prvi zadeli gostje a je nato na sceno stopil Luka Kosi, ki je v tem delu igre dosegel kar 15 točk (3 trojke) in ob pomoči soigralcev se je prednost Ljutomera hitro povzpela na 10 točk. To prednost smo uspešno branili tudi do polčasa, ob katerem je bil izid 41:32.

Tretjo četrtino smo domačini začeli podobno kot drugo in z delnim izidom 10:2 prednost povišali na 17 točk. Gostje so se zatem uspeli nekoliko zbrati in prednost rahlo zmanjšati a že je sledil nov val domačinov, ki smo z uspešno obrambo izvedli nekaj protinapadov in do konca tretje četrtine prednost uspeli povišati na 19 točk. Rezultat pred sklepnim dejanjem tekme – 65:46.

V začetku zadnje četrtine smo prednost še nekoliko povečali tako, da so lahko na igrišče stopili tudi tisti igralci, ki po navadi dobijo manj priložnosti za igro. Gostje so ob zaključku zaostanek uspeli zmanjšati a kljub temu smo tekmo varno pripeljali do konca. Končni rezultat je bil 81:66.

Pri domačih sta bila točkovno najuspešnejša Kosi z 20. in Copot A. s 17. točkami. Pri gostih pa sta največ točk dosegla Čeke in Frančič, ki sta dosegla 16 oz. 10 točk. Še nekaj zanimivosti: pri domačih je 12 točk dosegel Jakelj. Razlog za njegovo dobro igro pa lahko pripišemo novi »playlisti«, ki se je na njegovo pobudo pred tekmo predvajala v dvorani. Še ena zanimivost: domači smo bili na tej tekmi »zelo grobi«, saj smo skupno naredili kar 32 osebnih napak, posledica česar je bilo kar 44 prostih metov gostov, od katerih pa je bilo na našo srečo uspešnih samo 23.

Čestitke gostom za dobro in borbeno tekmo. Mi smo po tej zmagi dosegli prvi cilj te sezone in sicer 3. mesto po rednem delu. Naslednji teden pa se odpravljamo v goste k še neporaženi Murski Soboti, kjer bomo to skušali tudi spremeniti.

Andrej Copot

V spodnjem videu so vrhunci tekme v Ljutomeru, več fotografij iz te tekme pa najdete tukaj.

Lestvica Radenska PKL po 7. krogu:

 
EKIPA
T
Z
P
+ / -
TOČKE
1.
KD Sobota
7
7
0
+122
14
2.
PŠK Ljutomer
8
5
3
-7
13
3.
KK Sistemorg Beltinci
6
5
1
+160
11
4.
KK Lindau
8
2
6
-45
10
5.
KK Radenci*
7
3
4
-42
9
6.
KK Bistrica Tropicano
8
0
8
-188
8

*KK Radenci ne dobijo točke za poraz s tekme proti KK Lindau, zaradi predaje.

Pari 8. kroga Radenska PKL:
KD Nona Sobota : PŠK Ljutomer, petek 29.1.2016, 19:00
KK Radenci : KK Sistemorg Beltinci, sobota 30.1.2016, 17:00
KK Bistrica Tropicano : KK Lindau, sobota 30.1.2016, 18:00
KK Sistemorg Beltinci : KD Nona Sobota, nedelja 31.1.2016, 13:00


Več v Šport