Volk sit in koza... na ljutomerskem odru

Premiera in ponovitev komedije Volk sit in koza... v Ljutomeru, kjer je zadnji hip prišlo do zamenjave glavne vloge zaradi bolezni

Prlekija-on.net, sreda, 3. februar 2016 ob 17:04
Premiera komedije Volk sit in koza..., foto: Danilo Ivančič

Premiera komedije Volk sit in koza..., foto: Danilo Ivančič

Gledališka skupina KD Ivan Kaučič Ljutomer, je v četrtek, 28. januarja, v Domu kulture Ljutomer, uprizorila premiero komedije Volk sit in koza... Dragutina Dobričanina, v režiji Srečka Centriha.

"Občina, župan, tajnik, direktorica, volilci, opozicija… Vse to je v naših občinah. So male in velike zgodbe, odmevna dela, razne otvoritve, in skrb za volilce na vsakem koraku. In vsaka občina ima tudi svoje idole. Svoje »zaščitne znamke«, ljudi in spomenike. In katera občina nima spomenika kakšnega velikega zaslužnega moža iz vojn, športa, znanosti ali kulture? Skoraj vse. Tudi naša želi imeti spomenik in otvoritev rojstne hiše velikega pesnika. Vse je nared ob 300 letnici mesta. Monografija, še pesnik je prišel, pridrla kot voda, pa je tudi opozicija… in voda tudi v čevljih ni dobra pravijo…" je bilo zapisano ob tej komediji.

V komediji nastopajo Jože Laba, Fani Zorec, Robi Semenič, Albin Rožman, Ljuba Erhatič, Marko Jerebič, Kleja Gregorinčič, Barbara Makoter in Srečko Centrih. Nosilec glavne vloge je bil Jože Laba, a je nenadoma v nedeljo zbolel in ni mogel nastopiti na premieri v četrtek, zato je bil sklep skupine in privolitev režiserja Srečka Centriha, da se on nauči glavno vlogo v treh dneh in tako skupaj rešijo premiero in prvo ponovitev, ki je bila v petek, 29. januarja. "Upam seveda, da sem jaz in vsi ostali zadovoljili naše gledalce. Tudi to se pač zgodi. V Ljutomeru se je prvič in upamo zadnjič," pa nam je ob tem povedal Centrih.

Gledališko iskrico, ki jo podeljujejo ob vsakoletni premieri njihovim zvestim donatorjem za pomoč, zvestobo in vzpodbudo, je letos prejel Dušan Zorko. Ob koncu predstave je spregovoril predsednik KD Ivan Kaučič, Miroslav Steržaj, gledališčnikom je čestitala tudi županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, nakar je sledila še pogostitev.


Več v Kultura in izobraževanje