Eroika navdušila popolnoma razprodano dvorano Doma kulture Ljutomer

Koncert je imel dobrodelno noto, honorarju so se odpovedali tudi člani Eroike

Prlekija-on.net, sobota, 27. februar 2016 ob 09:011
Eroika

Eroika

V organizaciji Lions kluba in Leo kluba Ljutomer, je v petek, 26. februarja, potekal dobrodelni koncert, na katerem je zapel trio Eroika. Koncert je imel dobrodelno noto. Honorarju so se odpovedali tudi člani Eroike. Komisija Lions kluba je v sodelovanju s Karitas, Rdečim križem in Centrom za socialno delo pregledala veliko prošenj in kot končni predlog podala mnenje, da se sredstva razdelijo med 4 družine in OŠ Stročja vas.

Zbrana sredstva od vstopnic so tako namenjena:
  • družini s 4 otroki (2 srednješolca, 2 osnovnošolca) za plačilo položnic,
  • družini z 2 otrokoma (dijankinja in študent), oba starša sta brezposelna, mama je invalidka, za plačilo položnic,
  • družini s 4 otroki (dva študenta, srednješolec in osnovnošolec) saj je družina ostala brez štipendij zaradi drugačnega izračuna pravic) za plačilo položnic,
  • družini z 2 otrokoma (oče je umrl, mama nima službe, ostali so dolgovi) za plačilo položnic,
  • del sredstev pa OŠ Stročja vas, za gradnjo dvigala.
Na koncertu v Ljutomeru so poslušalci v dvorani premierno slišali novo skladbo tria Eroika z naslovom Za vse življenje,  katero so zapeli na Slovenski popevki.

Trio Eroika s svojimi nastopi navdušuje občinstvo po celotni Sloveniji in tujini, njihovi koncerti so odlično obiskani. Producent in umetniški vodja skupine je Patrik Greblo.

Trije izjemni vokalisti, zbrani v tercetu Eroika, so nase prvič opozorili na Emi 2007, ko so s priredbo pesmi Stop Omarja Naberja osvojili Slovenijo. Matjaž Robavs (bariton), Aljaž Farasin (tenor) in Metod Žunec (tenor) so klasično izobraženi in šolani pevci, brez dvoma tudi po strokovno-tehnični plati povsem enakovredni pop-opernim pevcem, zbranim v slovitem kvartetu Il Divo. Premišljena kombinacija talenta, lepote, uglajenosti, glasovnih zmožnosti in obdelave večnih uspešnic v pop opera žanru je formula uspeha Eroike. Med najbolj znane in poslušane sodijo njihove interptacije znanih slovenskih uspešnic kot so Ko zvonovi zapojo, Stop, Dan ljubezni, Namesto koga roža cveti, Ko mene več ne bo ter španske prepesnitve velike uspešnice Ti si mi u krvi.

Po končanem koncertu so obiskovalci lahko pokušali vina Vinogradništva Kovačič, sodelavke Karitas, pa so poskrbele za slano sladke dobrote.

Lions klub Ljutomer, se za nesebično pomoč pri izvedbi dobrodelnega koncerta zahvaljuje:
Gospe Matildi Slavič
Borutu Slavicu in
Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer
Milici Makoter
Marji Dolamič
Vinarstvu Kovačič
Portalu Prlekija-on.net
Radiu MAXI
JSKD Ljutomer
TIC Ljutomer
Karitasu Ljutomer
Rdečemu križu Ljutomer
Teleing Enoteka Tilia            


Več v Kultura in izobraževanje