Policisti odkrili storilca kaznivih dejanj vlomov v gostinske lokale in trgovine

Premoženjska škoda nastala v storjenih kaznivih dejanjih je okrog 10.000 evrov

Prlekija-on.net, četrtek, 3. marec 2016 ob 13:14
Policija

Policija

V decembru 2015 in v začetku leta 2016 so na območju PU Murska Sobota beležili povečano število kaznivih dejanj, od katerih so izstopala predvsem premoženjska kazniva dejanja, od teh pa vlomi v gostinske lokale in trgovine. Večina navedenih kaznivih dejanj je bila storjenih tako, da so storilci v zaprte prostore vstopali skozi vrata in okna na vlomen način.

Na podlagi zbranih obvestil so kriminalisti in policisti PU Murska Sobota identificirani dve skupini, ki sta izvrševali navedena kazniva dejanja. Opravili so več hišnih preiskav, zasegli predmete, ki izvirajo iz kaznivih dejanj, identificirale storilce, trem osumljencem odvzeli prostost ter dva privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper njiju odredil pripor zaradi storitve kaznivega dejanja Velike tatvine.

Na podlagi zbranih obvestil so 24- in 32-letnemu storilcu iz območja PU Murska Sobota dokazali 11 vlomov v gostinske lokale in trgovine na območju Pomurja. Pri vlomih sta odtujevala predvsem cigarete, denar, alkoholne pijače in različne kozmetične izdelke. Premoženjska škoda nastala v storjenih kaznivih dejanjih je okrog 10.000 evrov. Storilca sta bila v preteklosti že obravnavana za premoženjska kazniva dejanja.

Še več primerov povezanih kaznivih dejanj z delovanjem osumljenih je v fazi zbiranja obvestil.


Več v Črna kronika