V Središču ob Dravi ob ilegalnem prestopu meje prijeli državljana Sirije

Po končanih postopkih so ga odpeljali v azilni dom Ljubljana, saj je zaprosil za mednarodno zaščito

Prlekija-on.net, ponedeljek, 14. marec 2016 ob 11:52
Tako so prebežniki že oktobra na območju Središča ob Dravi prečkali zeleno mejo

Tako so prebežniki že oktobra na območju Središča ob Dravi prečkali zeleno mejo

V nedeljo, 13. marca, ob 20.20, je policija v Središču ob Dravi, ob ilegalnem prestopu meje prijela državljana Sirije. Po končanih postopkih so ga odpeljali v azilni dom Ljubljana, saj je zaprosil za mednarodno zaščito.

Balkanske migracijske poti, kjer so prebežniki potovali skozi balkanske države in tudi Slovenijo, sedaj ni več. To pomeni, da vse države na tej poti zavračajo vse nezakonite migrante, Slovenija pa že en teden ponovno v celoti uveljavlja schengenska pravila in čez mejo spušča le tiste osebe, ki imajo ustrezne dokumente. Če v Sloveniji tuji državljan prosi za azil, je v skladu z zakonodajo izveden ustrezen postopek, kjer se ugotovi, ali prosilec izpolnjuje pogoje za azil.

Slovenija bo v sklopu evropskega načrta za premestitev beguncev znotraj unije v prihodnjem letu in pol sprejela 567 beguncev, pod pogojem, da bo to skupna akcija EU ter da se bo balkanski tok uspešno ustavil in da ne bo obremenjena s tranzitom. Slovenija bo postopoma sprejemala 40 do 50 beguncev mesečno, kar je za Slovenijo obvladljivo število in kar tudi omogoča integracijo.

V Slovenijo je sicer od 1. januarja 2016 do 11. marca, vstopilo 99.187 migrantov. Od 16. oktobra 2015 do danes pa je v slovensko državo vstopilo skupaj 477.791 migrantov. Vsi podatki so neuradni.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Črna kronika