Izobraževanja gasilcev so v polnem teku

V Ljutomeru je potekalo izobraževanje za vodjo skupine

Prlekija-on.net, torek, 15. marec 2016 ob 08:27
Izobraževanje in usposabljanje gasilcev

Izobraževanje in usposabljanje gasilcev

V Ljutomeru je minuli konec tedna potekalo izobraževanje za vodjo skupine, ki ga organizira Regijsko gasilsko poveljstvo za Pomurje in istočasno tudi nadaljevalni tečaj za gasilce, v organizaciji Gasilske zveze Ljutomer. Tečaj za vodjo skupine obiskuje 36 slušateljev iz pomurske regije, največ jih je iz Gasilske zveze Ljutomer. Tečaj je v zaključni fazi, v soboto so potekali ustni izpiti iz teorije, v nedeljo dopoldne pa pred gasilskim domom Ljutomer, tudi praktične vaje. Tečajniki pa gredo v sredo popoldne še na praktične vaje v Pekre.

V petek se je pričel tudi 99-urni tečaj gasilec nadaljevalni, ki ga obiskuje 34 tečajnikov iz PGD Gasilske zveze Ljutomer. Tečaj poteka ob petkih in sobotah popoldne in ob nedeljah dopoldne. Tečaj bo zaključen v maju. Uspešno opravljen tečaj gasilec - nadaljevalni je pogoj za pridobitev čina gasilec in pravico vstopa med operativne gasilce v prostovoljnem gasilskem društvu.

Praktične vaje čakajo tudi 66 operativcev iz PGD GZ Ljutomer. Že v torek se v Pekre odpravlja 22 operativcev iz sektorja Cezanjevci, spremlja pa jih tudi šest inštruktorjev, v sredo in četrtek drugi teden, pa gresta na vaje v Pekre še dve skupini iz ostalih sektorjev GZ Ljutomer.


Več v Kultura in izobraževanje