Učenci OŠ Mala Nedelja so materam polepšali praznik s petjem, plesom, igranjem in dramskimi uprizoritvami

Prvič so na odru zaigrali mladi kitaristi

Branko Košti, nedelja, 27. marec 2016 ob 19:32
Prvič so na odru zaigrali mladi kitaristi

Prvič so na odru zaigrali mladi kitaristi

Ob pomoči mentorjev so učenci OŠ Mala Nedelja na predvečer materinskega dneva, pripravili prisrčno prireditev, s katero so se mamam, babicam in ženam, želeli zahvaliti za vse, kar jim nudijo v vsakdanjem življenju. Svojo hvaležnost so izrazili skozi pesem, glasbo, ples ter lutkovno in dramsko uprizoritev.

Na odru kulturnega doma pri Mali Nedelji sta zapela otroška zbora 1. in 2. razreda ter 3. 4. in 5. razreda in mladinski zbor učenk 6. razreda, pod vodstvom učiteljice Sandre Hanžič, lutkovno igrico Kralj regratovih lučk so odigrale učenke 6. razreda, katere obiskujejo lutkovni krožek, ki ga vodi učiteljica Katja Obreht, čudovite zvoke iz svojih instrumentov so izvabili učenci, ki jih v izbirnem predmetu ansambelska igra poučuje Sandra Hanžič. Prvič so na odru zaigrali mladi kitaristi, obiskovalci pouka kitare, ki ga v tem šolskem letu v okviru GŠ Virtuoz poučuje učitelj Miran Čarni. Z iskanjem prazniku primernega besedila, s katerim bi se predstavili, so imeli člani dramskega krožka, zato so ob pomoči mentorja Roberta Langa, kar sami napisali kratko igrico, katere glavni lik je seveda mama, in z njo navdušili vse prisotne v dvorani. Zaključni točki prireditve sta pripadli plesalcema Nikiju Zmazku in Neji Horvatič ter obetajoči pevki Niki Kosi.

Za obiskovalce prireditve so pripravili še bogat srečelov, z izkupičkom katerega bodo devetošolci pokrili del stroškov za valeto.


Več v Kultura in izobraževanje