»Dan Sava Re« in prostovoljna akcija sajenja sadnih dreves na OŠ Cvetka Golarja Ljutomer

Posadili so 5 sadnih dreves - kaki, sliva, jablana, kutina, hruška

Prlekija-on.net, ponedeljek, 4. april 2016 ob 18:48
Sajenje dreves na OŠ Cvetka Golarja Ljutomer

Sajenje dreves na OŠ Cvetka Golarja Ljutomer

V petek, 1. 4. 2016, je na OŠ Cvetka Golarja Ljutomer bil poseben dan. Kljub datumu ni bila šala, da smo na obisk dobili prostovoljce Zavarovalnice Maribor (Poslovna enota Pomurje). Kupili so nam 5 sadnih dreves (kaki, sliva, jablana, kutina, hruška) in jih v okviru prostovoljne akcije »Dan Sava Re« tudi posadili.

Sajenje so si ogledali tudi učenci in ob tem vedeli povedati – drevesa nam bodo čistila zrak, proizvajala kisik, dajala listje za zastirko na naših šolskih vrtovih, krasila našo okolico in taktilno pot, kamor smo prav tako posadili dve, ter najpomembnejše – dajala nam bodo sadeže. Ti bodo razveseljevali naše učence ter jim omogočili nove priložnosti za vseživljenjsko učenje. Pri pouku gospodinjstva in vsebinah trajnostnega razvoja, ki ga udejanjamo tudi v okviru inovacijskega projekta, ki ga izvajamo v sodelovanju z Zavodom za šolstvo Republike Slovenije, bodo učenci iz sadja izdelovali marmelade, kompote, sokove in še kaj. Učili se bodo skrbeti za drevesa in za naravo ter s tem pridobivali pomembne življenjske vrednote. Kako pomembno je to, ve tudi naša ravnateljica gospa Darja Kosič Auer, ki si je prav tako z veseljem ogledala sajenje dreves.

»Kdor posadi drevo, misli na prihodnost.« Če bomo vsi vedeli sejati dobra dela kot naši prostovoljci v petek, bosta svet okoli nas in naša prihodnost lepša.

M. Š.


Več v Kultura in izobraževanje