V Cezanjevcih gostili pesnico Barbaro Gregorič Gorenc

V četrtek, 21. 4. 2016 je na OŠ potekal zaključek slovenske bralne značke

Prlekija-on.net, nedelja, 24. april 2016 ob 13:39
V Cezanjevcih so gostili pesnico Barbaro Gregorič Gorenc

V Cezanjevcih so gostili pesnico Barbaro Gregorič Gorenc

V današnjem času, prežetem z različnimi mediji, ki vabijo otroke v svoj svet, je še kako pomembno, da le-ti ohranjajo pozitiven odnos do knjige. V ta namen se tudi na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci trudimo, da spodbujamo učence k sodelovanju pri slovenski bralni znački.

Vsako leto poskušamo zaključek slovenske bralne značke organizirati tako, da je čim bolj slovesen za naše učence, prejemnike bralne značke.

Tako smo letos na šolo povabili slovensko pesnico Barbaro Gregorič Gorenc. Gostja nas je skozi svoje pesmi popeljala vse od otroških navihanih, jeznih, radoživih in še kakšnih pesmic, do tistih že malce uporniških, samosvojih, zaljubljenih najstniških pesmi.

Svoje misli, dogodivščine je delila z vsemi nami, še posebej so jo za svojo vzeli naši najmlajši, ki so imeli vprašanj za njo še in še. In ko je že skoraj stotim podala roko – toliko jih je namreč skupaj z otroki iz vrtca osvojilo bralno značko – je bilo zadovoljstvo obojestransko.

Posebno priznanje pa sta si prislužili tudi devetošolki, Neja Gospodarič in Mia Belak, ki sta letos zlati bralki naše šole. 

Besedilo: Karmen Rauter
Foto: Luka Lah, Jasna Lampreht


Več v Kultura in izobraževanje