ZŠAM Ljutomer postalo nosilec protokolarnega priznanja

Aktualni predsednik ZŠAM Ljutomer Danijel Lihtenvalner je obširno predstavil vse aktivnosti v minulem letu

Prlekija-on.net, sreda, 4. maj 2016 ob 08:59
Občni zbor ZŠAM Ljutomer

Občni zbor ZŠAM Ljutomer

Nedavno je potekal redni občni zbor Združenja šoferjev in avtomehanikov (ZŠAM) Ljutomer, ki ima svoj sedež in lepo obnovljene ter opremljene prostore v ulici Rajh Nade 15 v Ljutomeru. Po obsežnem dnevnem redu, ki je zajemal kar 10 točk so se prisotni še zadržali dlje časa v prijetnem druženju, popestrenem s pogostitvijo.

Aktualni predsednik ZŠAM Ljutomer Danijel Lihtenvalner je obširno predstavil vse aktivnosti v minulem letu. Orisal je številne dejavnosti, ki so jih uspešno opravili glede urejanja njihovih prostorov in okolice. Velik poudarek pa so dali področju preventive in vzgoje v cestnem prometu, udeleževali so se tudi srečanj in tekmovanj sosednjih društev, izpadlo pa ni niti vključevanje mladih v njihove dejavnosti. V letošnjem letu si bodo prizadevali poiskati ustreznega najemnika, ki bo v njihovih prostorih izvajal poučevanje cestno-prometnih predpisov.

Čaka jih veliko aktivnosti na državnem in regijskem nivoju, saj so člani izrazili ogorčenje nad delovanjem krovne organizacije in si bodo tako prizadevali za temeljite spremembe. Na samem občnem zboru je od vabljenih gostov najprej spregovoril podžupan Občine Ljutomer Janko Špindler. V imenu Pokrajinskega centra nevladnih organizacij-MCP, Združenja prleških vojnih veteranov ter Mladinskega sveta Ljutomer-neodvisne Liste mladih, pa sta prisotne pozdravila Stanko Hunjadi-Striček in Nina Stegmüller, mag. psih., občinska svetnica in predsednica MSL. Pohvalila sta njihovo angažiranje ter jim priporočila, da v prihodnje naj sodelujejo tudi na ustreznih lokalnih, nacionalnih in EU razpisih ter si tako pridobijo dodatna finančna sredstva za delovanja.

Tudi krepitvi in pomlajevanju članskih vrst je potrebno dati vso nadaljnjo pozornost. Ker je bilo ZŠAM Ljutomer prva NVO, ki se je kot kolektivna članica vključila v delovanje neodvisne regionalno-medregionalne mreže NVO v Pokrajinski center NVO (na fotografijah pristopni občni zbor), ki deluje kot programska enota v okviru Mladinskega centra Prlekije in je bilo ter je to sodelovanje zelo uspešno, je organizaciji Nina podelila protokolarno priznanje MCP-PC NVO, knjižno darilo, USB ključek s predstavitvijo možnosti pridobivanja finančnih sredstev ter srebrnik SV.

V preteklosti so bili poskusi zatrtja dejavnosti organizacije kot tudi poskusi prisvojitve njihovih prostorov. Temu so se odločno in uspešno v ZŠAM Ljutomer uprli pod vodstvom predhodnega predsednika Franca Črviča. Oba dosedanja predsednika organizacije, ki tudi uspešno delujeta v nekaterih drugih NVO, sta bila že v predhodnem časovnem terminu na sprejemu pri predsedniku države ter sta nosilca priznanja NAJ PROSTOVOLJEC, katero jima je bilo podeljeno v protokolarnem objektu na Brdo pri Kranju, kar prikazujejo spodnje fotografije.

Drago Vaupotič


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Kultura in izobraževanje