Lani bronaste, letos srebrne

Mažoretke Bakovci so si na 2. odprtem državnem tekmovanju Mažoretne zveze Slovenije priplesale srebro

Prlekija-on.net, ponedeljek, 9. maj 2016 ob 13:16
Mažoretke Bakovci

Mažoretke Bakovci

V Novem mestu se je v sodelovanju z Mažoretno zvezo Slovenije in Mažoretnim klubom Takt Novo mesto med 7. in 8. majem 2016 odvijalo 2. odprto državno tekmovanje Mažoretne zveze Slovenije, na katerem je tekmovalo 650 tekmovalk iz 17-tih društev (Bakovci, Dobovo, Krško, Novo mesto, Trebnje, Radeče, Laško, Kočevje, Loški potok, Sodražica, Liboje, Šentjanž, Sevnica, Krško, Ruše, Hrastnik in Povir).

Mažoretke Bakovci so tekmovale v kategoriji kadet pom-pom (tekmovalke stare do 11 let v plesu s cofki). "Po lanskem bronu je bila želja biti letos še boljše, kar nam je uspelo z veliko vloženega truda, številnimi treningi in energično odplesanimi tekmovalnimi nastopi. Vse to skupaj zavito v celoto je prineslo uspeh za 2. mesto. Celoto pa so dopolnjevali še glasni in za mažoretke vzpodbudni navijači s tribune", je ob tem povedala predsednica Društva mažoretk Bakovci Tadeja Bencak.

Z osvojenim 2. mestom so si priplesale vstopnico na evropsko tekmovanje, ki bo v mesecu septembru na Hrvaškem v Vinkovcih.


Več v Šport