»Plesno popoldne« v vrtcu Sonček

Letos je bilo v plesni krožek vključenih 26 otrok iz pete in šeste skupine vrtca

Prlekija-on.net, sreda, 11. maj 2016 ob 10:09
Plesni pozdrav vrtca Sonček

Plesni pozdrav vrtca Sonček

Leto je naokrog, mi pa smo obiskovalce s plesnim pozdravom znova pričakali na našem tradicionalnem plesnem popoldnevu, ki je potekalo v torek, 10. maja 2016 v Kulturnem in upravnem središču Sv. Jurij ob Ščavnici.

Nekateri pravijo, da se v našem življenju pojavi veselje, kadar imamo kaj početi, česar ali koga se radostiti in upati. Kaj torej mi počnemo pri plesnem krožku vse leto?

Ob gibanju in drobnih radostih si otroci preko različnih plesnih dejavnosti razvijajo svoje motorične sposobnosti, naučijo se koordinacije in orientacije v prostoru, naučijo se poslušanja glasbe, ritma in osnovnih plesnih korakov. Ob vsem tem pa si razvijajo tudi svojo samopodobo in sproščenost pri nastopih nasploh. Kar je še posebej pomembno – otrokom so naša plesna srečanja v veselje in zabavo!

Letos je bilo v plesni krožek vključenih 26 otrok iz pete in šeste skupine našega vrtca. Spoznali smo 6 plesnih dejavnosti, ki smo jih obiskovalcem predstavili sproščeno, a zelo zavzeto. Veseli smo, da se je na našem plesnem odru z dvema plesoma, pod mentorstvom Ingrid Müller Horvatič, predstavila tudi plesna skupina naše šole.

Nepozabno doživetje prireditve je bilo naše povabilo vseh obiskovalcev na plesni oder, kjer smo letos skupaj zaplesali »pravega kavboja«. V dvorani je bilo tako vse do konca prireditve veselo in sproščeno vzdušje.

Ob koncu smo se spet vsi prepričali, da je ples res zabava in odlično razvedrilo, ki krepi naše zdravje in nas druži, v naša življenja prinaša sproščenost, veselje, radost.

Sledil je le še naš plesni pozdrav v slovo z željo, da bi nas tudi v prihajajočih dneh družili lepi dogodki!

Mentorici plesnega krožka Andreja Majcen in Jasmina Slana


Več v Najmlajši