Mali vrtnarji in podjetje Cornus uredili gredico v vrtcu Mala Nedelja

Otroci so bili presenečeni in zadovoljni, da so tako lepo uredili gredico

Prlekija-on.net, četrtek, 12. maj 2016 ob 08:32
Urejanje gredice v vrtcu Mala Nedelja

Urejanje gredice v vrtcu Mala Nedelja

Vrtec Mala Nedelja je obdan z obilo zelenega okolja in prav na otroškem igrišču vrtca se nahaja gredica, ki jo je bilo potrebno dosaditi. Skupina otrok 4 – 6 let z vzgojiteljema Silvijo Filipič in Jernejem Filipič se je odločila urediti gredico in v sodelovanje povabila podjetje Cornus iz Logarovcev, kjer vzgajajo sadike zelenjadnic, začimbnic in jagod. Odločili smo se, da posadimo predvsem začimbnice in sadike , ki nam jih priporočajo v družinskem proizvodnem obratu Cornus.

Prijazna ga. Sandra Belec nam je  pripeljala sadike začimbnic in različnih vrst jagod, jih predstavila in skupaj z otroki smo razvrstili lončke sadik glede na to ali so trajnice ali pa enoletnice. Otroci so zelo radi prenašali sadike, hodili po potki na gredi in opazovali koliko sadik se je znašlo na njej. Vsako sadiko so lahko tipali, vonjali in ugotavljali njeno ime ter se seznanili z njeno uporabnostjo. Najbolj poznane so jim bile jagode, peteršilj, origano in žajbelj. Manj poznane sadike, vendar že slišane pa so bile kikiriki, sivka, šetraj, izop, janež, bazilika, meta, sivka, stevia, stoletna čebula, timijan, listni česen, melisa, majaron, drobnjak, ameriški slamnik, rabarbara, artičoka in stebelna zelena. Otroci so bili presenečeni in zadovoljni, da smo tako lepo uredili gredico.

Besedilo: Silvija Filipič
Foto: Jernej Filipič in Anita Kosi


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Najmlajši

Kulinarični spominek vrtca Mala Nedelja

Kulinarični spominek vrtca Mala Nedelja

četrtek, 13. junij 2024 ob 09:31
Slovo mini maturantov iz vrtca

Slovo mini maturantov iz vrtca

torek, 11. junij 2024 ob 10:54