Supermarket Jager v Ljutomeru odprl svoja vrata

Trgovino sta odprla direktor podjetja Jagros Franc Jager in županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba

Prlekija-on.net, četrtek, 26. maj 2016 ob 12:34
Otvoritev Supermarketa Jager v Ljutomeru

Otvoritev Supermarketa Jager v Ljutomeru

V četrtek, 26. maja, je supermarket Jager v Ljutomeru odprl svoja vrata. V otvoritvenem programu so nastopili učenci OŠ Ivana Cankarja Ljutomer in otroci vrtca Ljutomer ter ansambel domačih fantov.

V uvodu je vse nagovoril direktor podjetja Jagros Franc Jager, ki je ob tem OŠ Ivana Cankarja Ljutomer in vrtcu Ljutomer podaril donacijo v višini tisoč evrov, ki sta jo sprejeli ravnateljica vrtca Ksenija Žuman in pomočnica ravnateljice OŠ Majda Kolbl. Spregovorila je županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba, ki je skupaj z direktorjem slavnostno prerezala trak in tako je Supermarket Jager Ljutomer tudi uradno odprl svoja vrata. Pred uradno otvoritvijo je trgovino blagoslovil ljutomerski župnik Andrej Zrim.

Otvoritev novega in bogato založenega supermarketa je v Ljutomer privabilo številne obiskovalce, ki so ob odprtju trgovine lahko tudi opravili prve nakupe. Trgovina je ob odprtju bila nabito polna, tako da je kmalu zmanjkalo tudi nakupovalnih vozičkov, v okolici pa je bilo težko najti prosto parkirno mesto. Poleg živilskega programa, kupci lahko izbirajo med izdelki, kot so oblačila, bela tehnika, vrtni in gradbeni material, ... Otvoritev novega trgovskega centra je ponudila tudi zaposlitev domačim ljudem, kjer je zaposlitev dobilo okoli 20 oseb.

Danes zaposlujejo preko 500 ljudi
Podjetje Jagros je družinsko podjetje, ustanovljeno leta 1989, v katerem so začeli s štirimi zaposlenimi. V tem času je podjetje preraslo v veliko slovensko trgovsko podjetje, ki se postavlja ob bok ostalim velikim trgovcem na slovenskem tržišču, danes pa je v njihovem podjetju zaposlenih preko petsto ljudi.

Na prodajnih policah želijo v čim večji meri ponujati blago slovenskih proizvajalcev. Trenutno se na njihovih policah nahaja približno tretjina slovenskega blaga, ostalo pa je uvoženega. Njihove trgovine so prepoznavne pod imenom Trgovine Jager, glavna dejavnost podjetja pa je maloprodaja živilskega in neživilskega blaga.

Oglejte si tudi:
Potek gradnje centra Jager
V Ljutomeru so trgovino gradili od lanskega leta, kjer je podjetje Jagros, ki je lastnik trgovske verige Jager, kupilo zemljišče z opuščenimi objekti ob Ormoški cesti v velikosti okoli 9 tisoč m2. Pri izgradnji trgovine je bilo potrebnih veliko rekonstrukcijskih del, del obostoječe stavbe so porušili, del obnovili, uredili pa so tudi odstavni pas na cesti, ki omogoča nemoten dostop do trgovine. Celotna investicija je stala okrog 2,5 milijona evrov.


Več v Gospodarstvo