Med poostrenim nadzorom prijeti ilegalci, eden peš pobegnil

Iz vozila je s kraja peš pobegnil moški, ki je preskočil obcestno ograjo in začel teči

Prlekija-on.net, torek, 31. maj 2016 ob 16:26
Eden je peš pobegnil, a so ga ujeli

Eden je peš pobegnil, a so ga ujeli

Policisti in kriminalisti PU Murska Sobota so danes na počivališču Dolinsko - sever opravljali nadzor tovornih in kombiniranih vozil. Med postopkom kontrole, so opazili, da se je pred kontrolno točko, zaustavilo kombinirano vozilo znamke Renault Espace madžarskih reg. številk. Iz vozila je s kraja peš pobegnil moški, ki je preskočil obcestno ograjo in začel teči proti naselju Gomilice.

Ob opravljanju kontrole potnikov v kombiniranem vozilu je bilo ugotovljeno, da se v vozilu nahaja sedem državljanov Pakistana, ki nimajo urejenega statusa in so ilegalno prestopili ozemlje Republike Slovenije. Policisti so v nadaljevanju prijeli pobeglega 36-letnega voznika državljana Pakistana. Ugotovili so še, da sta se pred kombiniranim vozilom peljala z osebnim vozilom znamke Opel Astra, madžarskih reg. številk še dva državljana Pakistana.

Trem državljanom Pakistana, ki imajo urejen status za bivanje na območju schengna je bila odvzeta prostost. Osumljeni so  storitve kaznivega dejanja Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države po 308. Člena KZ-1. Sedem državljanov Pakistana pa bo na podlagi Zakona o tujcih do predaje v Republiko Madžarsko, nastanjenih v Centru za tujce Postojna.


Več v Črna kronika