Mednarodna likovna kolonija Likovnega društva Gornja Radgona

Namen likovnega ustvarjanja je bil vzpostaviti stik z naravo in osvežiti znanje o ekologiji

Branko Košti, ponedeljek, 6. junij 2016 ob 09:40
Likovna kolonija Likovnega društva Gornja Radgona

Likovna kolonija Likovnega društva Gornja Radgona

Poročali smo o likovnikih iz Sv. Jurija, kateri so si v soboto in nedeljo za objekt svojega ustvarjanja določili vroč beton ob prav tako vročem asfaltu. Ta dva dneva pa niso lenarili niti likovniki, člani Likovnega društva Gornja Radgona. Vendar so si slednji za svoje ustvarjanje izbrali prijetnejše okolje in sicer ekološko domačijo Pachamama v Kunovi pri Negovi.

V hladni senci tropskih dreves te domačije, je Likovno društvo Gornja Radgona, v sodelovanju z Občino Gornja Radgona in JSKD, pripravilo že 12. likovno kolonijo. Namen tokratnega likovnega ustvarjanja je bil vzpostaviti stik z naravo in osvežiti znanje o ekologiji. Delo je bilo razdeljeno na dva dela. Delavnico lončarstva in likovno ustvarjanje. Za obdelavo in izdelavo likovnih izdelkov so uporabili pretežno naravne materiale (zemlja, les, glina, kamen), na platno pa so slikali z akrilnimi barvami.

Organizacija in vodenje kolonije je bilo v rokah Tatjane Mijatović, za strokovno plat pa sta skrbela likovni pedagog Izidor Zadravec za oblikovanje gline, za slikarski del pa mag. Saša Bezjak. Vsak udeleženec te mednarodne kolonije naj bi pripravil eno delo, katera bodo predstavili na treh razstavah: v Avstriji, na Hrvaškem in sklepna v DOSOR-ju v Radencih.


Več v Kultura in izobraževanje