Magi trikratni državni prvak

Dolenjska gostila državno prvenstvo

Prlekija-on.net, sreda, 29. junij 2016 ob 22:44
Zdravko Mauko-Magi

Zdravko Mauko-Magi

Na stadionu Portoval v Novem mestu je potekalo Odprto državno prvenstvo v atletiki za veterane in veteranke. Nastopilo je več kot 200 atletov iz Hrvaške, Srbije, Italije, Madžarske in za državno prvenstvo iz Slovenije. Med njimi je bil tudi Zdravko Mauko-Magi z Melov, član Športnega društva Radenci, ki je postal državni prvak v kategoriji 55-60 let teku na 100 metrov z ovirami, troskoku in metu kopja. V troskoku je postavil novi državni rekord s skokom 982 centimetrov. Prej je bil rekorder Drago Pipan iz Kranja z 959 centimetri.

Najstarejša udeleženca na tekmovanju sta bila Mira Puhar 78 let iz Kopra, ki je tekmovala v skoku v daljino, metu kopja in teku na 200 metrov. Miro Rant iz Kranja star 85 let pa je tekmoval v tekih na 100, 200 in 800 metrov. Medalje najboljšim je podeljeval atlet Krke iz Novega mesta, sedaj že tudi veteran Igor Primc, državni prvak v metu diska, ki je dvakrat nastopil na Olimpijskih igrah in drugih velikih tekmovanjih.

V prihodnje bo večina atletov veteranov tekmovala na prvenstvu Hrvaške v Zagrebu in Madžarske v Budimpešti. Od 16. do 19. septembra pa na 26. Balkanskem prvenstvu v atletiki za veterane v Beogradu.


Več v Šport