KMN Lomanoše iz Gornje Radgone državni prvaki v rekreativnem malem nogometu

Na 1. državnem prvenstvu »Turnir za prvaka Slovenije 2016« v Športnem parku na Vrhniki je ekipa KMN Lomanoše iz Gornje Radgone postala državni prvak

Prlekija-on.net, nedelja, 3. julij 2016 ob 09:11
KMN Lomanoše

KMN Lomanoše

Slovenska malonogometna zveza je na 1. državnem prvenstvu »Turnir za prvaka Slovenije 2016« v Športnem parku na Vrhniki dobila državnega prvaka, ekipo KMN Lomanoše iz Gornje Radgone. V kakovostni tekmi finala so se pomerili z ekipo Asi Lok or. Luzar iz Šentjerneja ter jih premagali s 4:1. Tretje mesto so osvojili Buc Buc Team, ki sicer tekmujejo v ligi za pokal Kelme Novo mesto. Najboljši strelec prvenstva je bil z osmimi zadetki David Satler (KMN Lomanoše), priznanje za najboljšega vratarja je SMZ podelila Ivanu Samaržiju (Asi Lok or. Luzar), najkakovostnejši igralec prvenstva pa je bil Davorin Šnofl (KMN Lomanoše). Za fair-play pa je priznanje dobila ekipa Rožnik Stepp iz Loške doline.

Predsednik SMZ Peter Pust je zadovoljen s potekom državnega prvenstva in organizacijo: »Današnje uspešno izpeljano prvenstvo je pokazatelj, da je združevanje slovenskega malega nogometa tisti pravi cilj, ki smo si ga zastavili v Slovenski malonogometni zvezi. Dogodek je odlična smernica tudi za vse tiste, ki se še niso vključili v SMZ pa bi bili radi del širše malonogometne zgodbe – da pokažemo Evropi, da smo prava izbira malega nogometa«.

Slovenska malonogometna zveza na čelu s predsednikom SMZ Petrom Pustom je izredno hvaležna vsem, ki so sooblikovali dogodek. »Izpeljali smo prvo državno prvenstvo, ki je potekalo brez težav. Da pa je potekalo gladko, se moram zahvaliti NK Vrhnika za vso pomoč ter vsem, ki so nam pomagali, ne nazadnje pa tudi ekipam, da so se prvenstva udeležile. Finalna tekma je bila zelo zanimiva, pomerili sta se močni ekipi, vendar je na koncu pokal zasluženo šel v roke KMN Lomanoše,« je še dodal predsednik SMZ Pust.

Ekipe, ki so se udeležile državnega prvenstva:
1. DOLENJA VAS: zimska liga v malem nogometu Cerknica
2. BOROVEC: občinska malonogometna liga Kočevje (1. mesto v sezoni 2015/2016)
3. PLAVI: zimska malonogometna liga Triglav Ljubljana
4. KMN VIDEM – GOSTILNA PRI ANTONU: medobčinska zveza klubov malega nogometa Murska Sobota (1. mesto v sezoni 2014/2015, drugo mesto v sezoni 2015/2016)
5. NK KOSTEL: medobčinska liga v malem nogometu Kočevje (1. mesto v sezoni 2014/2015)
6. BUC BUC TEAM: liga za pokal Kelme Novo mesto
7. ŠD LOŠKA DOLINA ANDIFIT: občinska malonogometna liga Loška dolina
8. ROŽNIK STEPP: občinska malonogometna liga Loška dolina (1. mesto na tradicionalnem turnirju v Loški dolini)
9. ASI LOK OR. LUZAR: medobčinska liga Šentjernej – Škocjan – Krško – Novo mesto
10. KMN LOMANOŠE: občinska rekreacijska liga malega nogometa DPM Gornja Radgona
11. NK VRHNIKA
12. BAYBOOK: liga malega nogometa Dragomer

Rezultati:
Mali nogomet

Foto: Simon Gorše, SMZ