Prvi del poti okrog Gajševskega jezera dokončan

Občina Križevci je trenutno v zaključni fazi pridobivanja projektne dokumentacije za drugi, zahtevnejši del, kjer je predviden leseni most čez reko Ščavnico, opazovalnice za ptice ter pot, ki bo potekala delno po gozdu in delno tudi nad vodo

Prlekija-on.net, četrtek, 7. julij 2016 ob 14:17
Pot po nasipu Gajševskega jezera

Pot po nasipu Gajševskega jezera

Občina Križevci je decembra lani podpisala gradbeno pogodbo za ureditev pešpoti in postavitev urbane opreme okrog Gajševskega jezera, ki jo je urejala družba Hermes GP d.o.o. iz Dornave.

V mesecu maju letos so bila dokončana dela v zvezi z ureditvijo potke po nasipu Gajševskega jezera, postavljena je bila tudi urbana oprema (klopi in koši za smeti). Dolžina poti znaša 2.610 m, široka pa je 1,6 m. Skupna vrednost investicije je znašala 133.388,79 evrov. S to investicijo je dokončan prvi, manj zahtevni del poti okrog jezera, po kroni nasipa.

Občina Križevci je trenutno v zaključni fazi pridobivanja projektne dokumentacije za drugi, zahtevnejši del poti okrog Gajševskega jezera, s katerim bo sklenjen krog poti okrog jezera. Gre za zahtevnejši projekt, kjer je predviden leseni most čez reko Ščavnico, opazovalnice za ptice ter pot, ki bo potekala delno po gozdu in delno tudi nad vodo.

Kot so nam ob tem še povedali na Občini Križevci, si občina prizadeva tudi z iskanjem razpisa, kjer bi bila možnost sofinanciranja za čiščenje jezera.

Na kroni nasipa, kjer je pretežno travnata površina, so se ljudje že od nekdaj radi sprehajali, na Gajševsko jezero pa radi prihajajo surferji, ribiči in nasploh obiskovalci, ki jih zanima pestra flora in favna v okolici jezera. Pot bo sedaj in ko bo v celoti dokončana postala še privlačnejša za obiskovalce, ki se radi sprehajajo ob vodi.

Že ta konec tedna pa se bodo ob Gajševskem jezeru zbrali motoristi na 15. mednarodnem srečanju MK Jezerski duhovi.

V spodnji galeriji je nekaj prvih fotografij iz aprila letos, ko so pot še urejali, ostale so od julija, ko je ta del bil že dokončan. V videu pa se po delu potke lahko tudi "virtualno sprehodite".


Več v Gospodarstvo