Svečano podelili spričevala maturantom in maturantkam GFML

Na Glavnem trgu v Ljutomeru je potekala svečana podelitev maturitetnih spričeval maturantom in maturantkam Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer

Prlekija-on.net, torek, 12. julij 2016 ob 12:06
Zlati maturanti 2016 na GFML

Zlati maturanti 2016 na GFML

V ponedeljek, 11. julija, je v Ljutomeru na Glavnem trgu, potekala svečana podelitev maturitetnih spričeval maturantom in maturantkam Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer. Tudi letošnja 50. generacija je dosegla izjemen rezultat, saj je k splošni maturi na spomladanskem roku pristopilo 114 dijakov gimnazijskega programa, 112 dijakov pa je uspešno opravilo maturo. Splošna matura je tako opravljena z 98,25 %, povprečno število pridobljenih točk pa je 20,018.

Tri maturantke in en maturant programa splošna gimnazija so dosegli prag 30 in več točk, kar pomeni, da so postale zlate maturantke oz. zlati maturant. Zlate maturantke in zlati maturant 2016 so Ines Frlin, Michelle Tivadar, obe iz Ljutomera, Sara Seršen iz Tišine in Alen Šimon iz Puconcev.

K maturi so pristopili tudi 4 dijaki maturitetnega tečaja, uspešne so bile 3 kandidatke ali 75,0 %.

Tudi 15. generacija maturantk in maturantov programa Predšolske vzgoje na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer je dosegla izvrsten rezultat. K poklicni maturi na spomladanskem roku je pristopilo 39 kandidatk in 8 kandidatov in vsi so bili uspešni (100 %). Tri maturantke so dosegle prag 22 (od 23) točk, dve od njih pa sta dosegli vse možne točke, torej 23. Vse so postale zlate maturantke. Zlati maturantki s 23 točkami sta Valentina Janžekovič iz Središča ob Dravi in Melissa Šeruga iz Turjanskega Vrha, zlata maturantka z 22 točkami pa je Melisa Benkovič iz Hrastja-Mote.

Tudi odrasle kandidatke in kandidati poklicnega tečaja Predšolska vzgoja so dosegli odličen rezultat. K maturi je pristopilo 15 kandidatk in kandidatov. Rezultat je izjemen (100%). Izjemen je tudi zato, ker so ga dosegli ob delu, družini, otrocih, ... Izpostaviti velja še dejstvo, da je tudi pri njih ena zlata maturantka. Kandidatka je dosegla 20 točk od 20 možnih, kar je v primerih, ko je prvi predmet poklicne mature ocenjen z lestvico od 1 do 5. Zlata maturantka z 20 točkami je Mojca Pajek iz Središča ob Dravi.

Pred podelitvijo je vse zbrane nagovoril ravnatelj gimnazije, Zvonko Kustec, ki je tudi maturantom in maturantkam podelil spričevala. Zlate maturantke so poleg spričevala prejele še kipec dr. Franca Miklošiča, ki je delo akademske slikarke in kiparke Irene Brunec - Tébi. Zbrane sta nagovorila še podžupan Občine Ljutomer, Boro Zemljak in predstojnica soboške enote Zavoda RS za šolstvo, Irena Kumer.

Kipec pa sta prejeli tudi dijakinji Helena Beznec in Betka Perc, ki sta se v času štiriletnega šolanja izkazali na šolskih in obšolskih dejavnostih ter postali odlični debaterki in s svojim uspehom prispevali k dvigu ugleda šole.

V kulturnem programu so zapeli in zaigrali člani skupine Crescendo.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje