Obrtnik leta 2016 je Matjaž Ostrc

Na prireditvi Obrtnik leta 2016 v Ljutomeru so podelili častni naziv Matjažu Ostrcu

Prlekija-on.net, petek, 5. avgust 2016 ob 11:111
Obrtnik leta 2016 je Matjaž Ostrc

Obrtnik leta 2016 je Matjaž Ostrc

V četrtek, 4. avgusta, je v Ljutomeru na Glavnem trgu v sklopu 60. občinskega praznika Občine Ljutomer, potekala prireditev Obrtnik leta 2016, ki sta jo organizirala Območna obrtno-podjetniška zbornica Ljutomer in Občina Ljutomer ob pomoči Zavarovalnice Maribor in Zavarovalnice Triglav.

Območna obrtno-podjetniška zbornica Ljutomer je podelila častni naziv Obrtnik leta 2016, ki ga je letos prejel Matjaž Ostrc iz podjetja Ostrc d.o.o.

Slavnostni govornik na prireditvi je bil predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije Branko Meh, vse prisotne pa sta nagovorila tudi županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba in predsednik Območne obrtno-podjetniške zbornice Ljutomer, Daniel Zelko. Govorom lahko prisluhnete v spodnjem videu. Ob podelitvi priznanja obrtniku leta, se jim je na odru pridružil tudi direktor Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, Danijel Lamperger. Na prireditvi je med drugim bil prisoten tudi poslanec DZ RS, mag. Aleksander Kavčič.

Korenine podjetja izhajajo iz leta 1975, ko je Venčeslav Ostrc ustanovil Orodno ključavničarstvo, ki se je osredotočilo predvsem na izdelavo kmetijskih strojev, kot so drobilci zrnja, reporeznice, ročni dognojevalci, ličkarji, rezilni deli za pobiralce pese in freze.

Leta 1996 je Matjaž Ostrc na istem naslovu ustanovil podjetje Strojno Ključavničarstvo Matjaž Ostrc s.p. Osnovna dejavnost podjetja je bila izdelava kovinskih ostrešij in kovinskih ogrodij za hale. Leta 2004 se je podjetje povezalo z avstrijskim podjetjem STAGEPartner Penz za katero izdeluje predvsem mobilne prireditvene odre različnih velikosti.

Od leta 2010 vso poslovanje poteka preko podjetja Ostrc d.o.o. Manjše družinsko podjetje z 10 zaposlenimi odlikuje hitra prilagodljivost, ki omogoča izdelavo kvalitetnih izdelkov in izvajanje storitev v dogovorjenem roku. Osrednja dejavnost zajema izdelavo mobilnih prireditvenih odrov, kovinskih ostrešij, skladiščnih ali proizvodnih hal, nadstreškov, ograj, stopnic in drugih kovinskih izdelkov.

Podjetje Ostrc d.o.o. svojim strankam poleg storitev varjenja nudi tudi razrez in upogib materiala na novih sodobnih škarjah in CNC upogibalnem stroju ter obdelavo na prebijalnem stroju, univerzalni stružnici in frezalnem stroju, razrez paličnega materiala na tračni žagi, s sodobno programsko in strojno opremo pa se ukvarjajo tudi s 3D konstruiranjem izdelkov.

Podjetje se ukvarja tudi s storitvami izposoje mobilnega prireditvenega odra velikosti 6x4, 8x6 in 10x7 metrov in mobilnega hladilnika velikosti 2x3 metre, za zunanje naročnike pa opravlja tudi storitve z avtodvigalom.

Večji del izdelkov podjetje izvozi v države EU, pa tudi druge države po vsem svetu. Zagotovilo za kvalitetne izdelke in storitve so šolani in certificirani varilci. Podjetje je v letu 2014 pridobilo certifikat SIST EN 1090 s katerim dokazuje kvalitetno izdelavo gradbenih kovinskih konstrukcij.

Za kulturni program so poskrbeli Jože Zadravec trio & Žan Hauptman, po koncu pa je sledila še pogostitev v šotoru na trgu.


Več v Gospodarstvo