Na kolesarskem prazniku v Prlekiji je pedala vrtelo 466 kolesarjev vseh generacij

Po prleških hribih in ravnini se je spet vila pisana druščina kolesarjev

Branko Košti, nedelja, 7. avgust 2016 ob 19:41
21. rekreativni kolesarski maraton po Prlekiji

21. rekreativni kolesarski maraton po Prlekiji

21. rekreativni kolesarski maraton po Prlekiji, je v Bioterme pri Mali Nedelji privabil pisano druščino 466 kolesarjev in kolesark vseh generacij iz Slovenije in tudi iz sosednjih držav.

Po pozdravnem nagovoru vodje prodaje v Biotermah Žužane Šeruga, je startni strel, po katerem so se na progo podali kolesarji, sprožila vodja Bioterm Rebeka Trop. Prvi so se na traso malega maratona v dolžini 45 kilometrov z dvema vzponoma in velikega maratona v dolžini 68 kilometrov, na katerem so bili pred njimi kar trije zahtevni vzponi, podali najbolje pripravljeni in, čeprav maraton ni tekmovalnega značaja, nekateri kar precej tekmovalno razpoloženi kolesarji. Deset minut pozneje so na 20 kilometersko ravninsko progo krenili pristaši lahkotnejšega kolesarjenja in družine z otroki.

Dobra organizacija, katera je že zaščitni znak organizatorjev – Kolesarske sekcije Športnega društva Radenci, kolesarjem prijetno vreme, le veter je zahteval nekoliko močnejše poganjanje pedal in bogato obložene okrepčevalnice na poti, so kolesarjem omogočili še večji užitek na progah.

Organizatorji so s pokali nagradili najstarejšo udeleženko Anico Kekec iz Ptuja, rojeno leta 1950, najstarejšega kolesarja Sigija Schuberta iz Sv. Tomaža, kateri je dan pred maratonom dopolnil 87 let, nagrajene so bile tudi tri najštevilčnejše ekipe. Tudi letos je bilo največ kolesarjev ekipe Tondach (46), ekipo Arconta je zastopalo 14 kolesarjev, iz Kolesarkega društva Selce pa je prišlo 12 ljubiteljev kolesarjenja in narave.

Vsak tekmovalec je ob prijavi dobil spominsko majico, osvežilne napitke, ob povratku so bili deležni še kolesarske malice. Prijetno sobotno popoldne so zatem lahko preživeli ob glasbi, katero je zagotovil organizator in kopanju v bazenih Bioterm, saj so vsi kolesarji imeli brezplačen vstop v bazenski kompleks.


Več v Šport