Prva zmaga ljutomerskih odbojkaric

Odbojkarice ŽOK ZM Ljutomer so v osmem krogu III. DOL premagale ptujski Kurent MGS

Zoran Kosi, nedelja, 15. november 2009 ob 17:26
Ljutomerske odbojkarice

Ljutomerske odbojkarice

V osmi tekmi letošnje sezone so premoč naših odbojkaric morale priznati igralke ptujskega Kurenta MGS.
ŽOK Ljutomer : Kurent MGS 3 : 0 (25:9, 25:11, 25:13)
Ljutomerčanke so igrale v naslednji postavi: Maja Kljajič, Nuša Vukan, Monika Mihorič, Anja Brenčič, Barbara Petek, Lara Makoter, Sara Vozlič, Martina Nemec in Urška Smodiš. Ekipo je tokrat vodil Brane Pušenjak.

Gostje pa so nastopile v naslednji postavi: Mahorič, Dobnik, Potočnik, Blejc, Spes,Terbuc, Križan, Ivančič in Kmetič. Trener Martin Kureš.

Sodila sta Žalig Miha in Baša Aljaž, zapisnikar Magdič Tjaša.

Že pred tekmo je bilo slutiti, da so tokrat domačinke sposobne premagati nasprotnice. Velikokrat so bile blizu, tokrat pa je le uspelo.

Prvi set je Brane začel z najmočnejšo postavo. Set so pričele Mihorič, Nemec, Kljajič, Smodiš, Brenčič, Vozlič. Po dobrih 15. minutah so brez težav dobile prvi set z visokim rezultatom 25 : 9.

V drugem setu je Brane dal priložnost mlajšim igralkam. Tako so v prvi postavi zaigrale Makoter, Nemec, Kljajič, Vukan, Brenčič, Vozlič. Mlade igralke so izkoristile svojo priložnost in dobile set z rezultatom 25 : 11. Prvič je v igro stopila tudi nova igralka Petek Barbara.

Tretji set so začele Mihorič, Nemec, Kljajič, Smodiš, Brenčič, Vozlič. Po malce nervoznem začektu (0 : 3), so se ljutomerčanke hitro zbrale in kaj hitro povedle (17 : 7). V tem času je Brane opravil tudi tri menjave, in sicer Martino je zamenjala Lara, Majo Barbara, Urško pa Nuša. Po slabih 20. minutah so domačinke dobile še tretji set z rezultatom 25 : 13.

Številni navijači so tokrat prišli na svoj račun. Z bučno vzpodbudo so jim igralke pričarale lepo odbojkarsko predstavo. Prvič v tej sezoni so na ljutomerskem parketu lahko občudovali nov odbojkarski element - skok servis. S takšnim pristopom in takšno igro, kot smo ji bili priča to soboto, so ljutomerčanke sposobne premagati tudi marsikatero od "boljših" ekip.


Več v Šport