Turistično društvo Stara Cesta pripravilo 15. sodobne rimske igre

Štiri ekipe so se pomerile v šestih igrah, sodelovali pa so tudi otroci

Prlekija-on.net, ponedeljek, 15. avgust 2016 ob 17:00
15. sodobne rimske igre

15. sodobne rimske igre

Turistično društvo Stara Cesta je v nedeljo, 7. avgusta, pripravilo 15. sodobne rimske igre pri Gasilskem domu v Mekotnjaku. To je tradicionalna krajevna pridobitev namenjena ohranjanju dediščine ter športno reakcijskemu druženju.

Tudi letos so se s prireditvijo vključili v program praznovanja 15. letnice delovanja društva in ob 60. prazniku Občine Ljutomer. Prireditve se je udeležila tudi županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba z družino.

Ob 14. uri se je na pot podala povorka v kostumih Rimljank in Rimljanov do rimskega obeležja, kjer so položili 15. kamen.

Sledilo je tekmovanje v igrah. Pomerilo se je tudi šest otrok, ki so tekmovali v treh igrah. Prvi trije so prejeli medalje, vsi pa spominska darila. Otroci so ustvarjali tudi v delavnici, kjer so pletli venčke iz naravnega materiala.

Sledile so igre odraslih, kjer so sodelovale štiri ekipe in sicer: PATRONI, POSILIŽIV, POWER ter HITRI IN DRZNI. Pomerili so se v šestih igrah: 1. prenos vode, 2. met kamna, 3. žaganje, 4. prenos jabolka, 5. dojenje kravice in 6. vlečenje vrvi.

Rezultati iger:
  1. mesto: POSILIŽIV
  2. mesto: PATRONI
  3. mesto: POWER
  4. mesto: HITRI IN DRZNI
Predsednica TD Albina Senčar je ekipam podelila pokale in spominska darila.

Igre so se odvijale v prijetnem in sproščenem vzdušju. Za pijačo in jedačo je bilo poskrbljeno, pekli pa so tudi koruzo.


Več v Družabno