Ljutomerske kadetinje so se brez težav uvrstile v A ligo

Kadetinje ŽOK ZM Ljutomer bodo tekmovanje nadaljevala v A kadetski odbojkarski ligi

Zoran Kosi, ponedeljek, 16. november 2009 ob 09:06
Ljutomerske kadetinje

Ljutomerske kadetinje

Tudi na tretjem kvalifikacijskem turnirju so ljutomerske kadetinje brez težav opravile s tekmicami in se z najvišjim možnim izkupičkom uvrstile v A kadetsko ligo.

Za ŽOK ZM Ljutomer so nastopile : Sara VOZLIČ, Lara MAKOTER, Anja BRENČIČ, Nuša VUKAN, Tamara ROJNIK, Vanesa SRŠA in Maja KLJAJIČ. Trener ekipe je bil Brane PUŠENJAK.

15.11.2009 se je ekipa kadetinj ŽOK ZM Ljutomer udeležila tretjega turnirja kvalifikacij za vstop v »A« državno ligo pri kadetinjah. Tokrat je bil turnir treh ekip, ŽOK ZM Ljutomer, AS Zavarovalnica Ptuj in ŽOK Kema Puconci v telovadnici O.Š v Puconcih.

Tudi na tem turnirju, enako kot na dveh predhodnih, so kadetinje ŽOK ZM Ljutomer dokazale, da v tej skupini kvalifikacij nimajo doraslega nasprotnika, kljub temu da sta obe  nasprotni ekipi prihajale iz klubov, ki v članski konkurenci kotirajo precej višje kot ŽOK ZM Ljutomer. Naša ekipa je tudi tokrat suvereno zmagala na obeh tekmah saj je v prvi tekmi precej lahko premagala ekipo AS Zavarovalnica Ptuj z rezultatom 2 : 0 (25:13, 25:16) v drugi tekmi pa le za nianso nekoliko težje zelo motivirano ekipo ŽOK Kema Puconci, prav tako z rezultatom 2 : 0 (25:12, 25:20) .

V zelo dobro vodeni ekipi s strani trenerja Branka Pušenjaka, ki je dal enako možnost vsem igralkam, ki so bile ta dan v ekipi, so se izkazale vsa dekleta ter z dobrim tehničnim znanjem  in borbenostjo učinkovito premagale obe nasprotni ekipi ter spet dokazale, da gre za nadarjeno generacijo mladih igralk ŽOK ZM Ljutomer.

Ekipa kadetinj ŽOK ZM Ljutomer se je s tema dvema zmagama dosegla maksimalni izkupiček vseh odigranih tekem ter se uvrstila v »A« državno ligo kadetinj kjer jih pričakujejo kadetske ekipe prvoligaških klubov.

A kadetska liga se prične 31.1.2010. Najverjetnejše tekmice v A kadetski ligi vzhod II. so: Nova KBM I., Nova KBM II., AS Zava ŽOK Ptuj, Ecom ter Formis.

Sistem tekmovanja je turnirski sistem dvokrožne lige, se pravi da bodo dekleta v ligi odigrala 10 tekem. Prvi dve uvrščeni ekipi se uvrstita v polfinale.

Več o rezultatih si lahko preberete na spletnih straneh kluba www.odbojka-ljutomer.si.


Več v Šport